Neustále nestíháte? Pomůžeme vám zorganizovat čas

Tagy:  harmonogram, plán, diář, prokrastinace, plánování

Sponzorované odkazy:

Neustále nestíháte? Pomůžeme vám zorganizovat čas

Mnoho lidí, byť jsou sebe šikovnější a také vzdělání, bojuje nejenom s nedostatkem času, ale také s jeho organizací. Mnozí si zkrátka neumějí den zařídit tak, aby vše stíhali a ještě k tomu byli maximálně efektivní. Je toto i váš případ? Stále máte pocit, že vám dny mizí pod rukami a vy nikdy nestihnete to, co potřebujete? Pak pro vás máme pár skvělých tipů, díky nimž si čas opět zorganizujete.

Diář jako nezbytnost

Pakliže neustále nestíháte schůzky, chodíte pozdě a také zapomínáte, kde a kdy máte být, pak se jednoduše neobejdete bez diáře. Možná vám přijde zastaralý a doteď jste žili v domnění, že jej nepotřebujete, ale nastal čas si přiznat, že je tomu přesně naopak. Obstarejte si digitální chytrý diář, zakomponujte ho do svého tabletu nebo ipadu a případně vsaďte na starou, dobrou papírovou formu. Brzy se z vás a vašeho diáře stanou nejlepší přátelé.

Autor: Marco VerchAutor: Marco Verch

Přestaňte prokrastinovat

Někteří lidé skutečně nestíhají, ale jiní mají ten problém, že se jednoduše věnují zcela zbytečně aktivitám, které je zahlcují a následně nemají čas na důležité věci. Tomu se říká prokrastinace, která se vás může týkat I v zaměstnání. Přestaňte proto, lidově řečeno, lelkovat a věnujte se opravdu zásadním činnostem. Najednou uvidíte a budete sami příjemně překvapeni, kolik času vám zbývá.

Jednoduše polevte

Pak jsou tu ale tací jedinci, kteří si toho ona svá bedra berou až příliš a co hůř, nedokážou si tuto skutečnost připustit. Pokud se nechcete dostat až k zákeřným nemocem nebo kolapsu, pak si toho přestaňte brát tolik a jednoduše polevte. Pokud je toho na vás v zaměstnání mnoho, promluvte si s nadřízeným anebo změňte zaměstnání za příjemnější a pohodlnější variantu, která vás nebude tolik stresovat a zatěžovat.

Přemýšlejte nad svými činy

Málo kdo si uvědomuje, jak nedochvilnost a nespolehlivost ovlivňuje všechny okolo, a to vskutku negativním způsobem. Nejenom, že organizujete čas všem ostatním, ale také se stanete méně oblíbeným členem společnosti. Vžijte se do role svých kolegů, spolužáků, dětí nebo partnera a snažte se vše stíhat tak, abyste jim neměnili jejich plány.

Článek Neustále nestíháte? Pomůžeme vám zorganizovat čas byl publikován 23. března 2017 v 16.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...