Jak fungují a kdy užívat spalovače tuků

Jak fungují a kdy užívat spalovače tuků

U většiny sportovců, ale i lidí, kteří chtějí zhubnout, nastane moment, kdy se přestanou zlepšovat a potřebují něco na povzbuzení. Hlavně v případě hubnutí se jedná o spalovače tuků pro lepší využití energie z tukových zásob a tím pádem i rychlejší úbytek kilogramů. To ale ani zdaleka není jediný jejich účinek. Podívejte se, jak spalovače tuků fungují a kdy je správně užívat pro největší efektivitu.

Známý spalovač L-carnitin

Na českém trhu nejvíce známý a nejvíce používaný spalovač tuků nese název L-carnitin. Jedná se o speciální aminokyselinu, kterou naše tělo potřebuje. Běžně je karnitin vyráběn v játrech ze základních aminokyselin lysinu a methioninu. K jeho dostatečné syntéze potřebujeme vitamín C. Tekutý L-carnitin má v lidském těle poměrně dobré využití a při jeho externím dodávání pomáhá s efektivním rozpuštěním tuků, který se dokáže snadněji metabolizovat. Kromě toho může karnitin pomáhat i s rychlejší regenerací po svalové práci.

Jaké jsou účinné látky

Užívání spalovačů tuků pro pevné břicho je spojeno i se snahou o povzbuzení k lepšímu tréninku. Kromě L-carnitinu se tedy v doplňcích stravy užívaných při sportu objevuje i kofein, synephrin nebo taurin, což jsou stimulační látky, které nás nabudí k lepšímu výkonu. Kombinace těchto doplňků může při správném užívání výrazně pomoci snaze o zlepšení výkonů a rychlejší hubnutí.

Kdy správně užívat spalovač tuku

Spalovače tuku se užívají hlavně před výkonem, a to ideálně 30 minut před začátkem aktivity. Nejlepší jsou doplňky v tekuté formě, jejichž efekt je rychlejší a využitelnost lepší. Pokud máte tabletky, vezměte si je raději minimálně hodinu před cvičením. V netréninkové dny se přípravky pro zlepšení spalování tuku užívají ráno nalačno. Pro pevné břicho je ale nutná kombinace správné stravy, vhodně nastaveného tréninku a až v poslední řadě se nachází doplňky výživy za účelem urychlení spalování tuků.

Více produktů pro aktivní životní styl najdete na stránkách efitness.cz.

Článek Jak fungují a kdy užívat spalovače tuků byl publikován 23. března 2017 v 22.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...