Kdy je čas na podání výpovědi?

Tagy:  práce, pracovní stres, zaměstnání, osobní život, rodina

Sponzorované odkazy:

Kdy je čas na podání výpovědi?

Každý člověk čas od času zažívá složitější období, během kterého se mu nedaří vše, co by si přál. Osobní vztahy se urovnávají poměrně složitě, neboť na ně nejste sami, ale vždy potřebujete spolupráci protistrany. Co ale rozhodně ovlivnit můžete, je vaše práce. Pakliže vám zaměstnání již nějakou dobu nevyhovuje a přemýšlíte o změně, pak byste měli udělat onen razantní krok. Kdy nastal ten správný okamžik na podání výpovědi? Dospěli jste již do tohoto bodu nebo k němu jen blížíte?

Nic vás nebaví

Prvotním příznakem, že nastal čas na změnu, je například skutečnost, že vás daná práce jednoduše přestala bavit anebo vás nikdy doopravdy nenaplňovala. Někdo se s tímto faktem sžije a smíří, nicméně měli byste mít vždy na paměti, že žijete jen jednou a docházet dennodenně do zaměstnání, kde vás nebaví opravdu nic, je vskutku ubíjející. Zjistěte proto, co by Vás doopravdy činilo šťastnými a rozhodněte se pro změnu co nejdříve.

Autor: aaayyymm eeelectriikAutor: aaayyymm eeelectriik

Nemáte se kam posouvat

Ne každý se spokojí s tím, že je nastávající pozici a pravděpodobně na ni zůstane ještě pěkných pár let. V některých společnostech se rozvoj zaměstnanců a povyšování příliš “nenosí”, což může být značně demotivující. Pokud cítíte, že máte na víc, chcete se dále posouvat a svoji kariéru budovat, pak byste se měli co nejdříve porozhlédnout po jiném a více motivujícím zaměstnání.

Máte špatný kolektiv

Pracovní náplň jakožto taková není v zaměstnání zdaleka tím nejdůležitějším, co by vás mělo zajímat. Samozřejmě je nezbytně důležité, aby vás práce bavila a naplňovala, ale stejně tak je nezbytné řešit svůj pracovní tým a kolektiv. Pokud si s lidmi v práci, se kterými trávíte většinu svého času, příliš nerozumíte anebo máte dokonce špatné, napjaté vztahy a bojíte se na pracovišti cokoliv říct, abyste se nedostali do konfliktu, pak žijete pravděpodobně v permanentním stresu a napětí, což vám neprospívá. Špatný kolektiv lze změnit jedině tak, že se rozhodnete přidat do jiného kolektivu.

Máte nesnesitelného šéfa

Dalším a velmi pod statným důvodem pro změnu zaměstnání je nevyhovující šéf. Pokud po vás chce práci nad rámec vašich možností, lze situaci nějak rozumně řešit, avšak pakliže vás nadřízený prakticky terorizuje, ohrožujete své psychické i fyzické zdraví. Špatné vedení vám vyhovovat nikdy nebude a je jen otázkou času, kdy si přivodíte kolaps či dokonce horší zdravotní komplikace spojené s enormním stresem a tlakem.

Článek Kdy je čas na podání výpovědi? byl publikován 30. března 2017 v 12.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...