Jak se rychle a bezbolestně rozejít? Máme pro vás super tipy

Tagy:  vztahy, láska, rozchody, konec, psychika, ukončení vztahu

Sponzorované odkazy:

Jak se rychle a bezbolestně rozejít? Máme pro vás super tipy

Vztahy jsou, byly a vždy budou neuvěřitelně složité a svízelné. Jednou jste bezhlavě zamilovaní, poté máte pocit, že vztahu něco chybí nebo z něho vypršela vášeň. Objevit se mohou také daleko složitější záležitosti, a to fakt, že se z vašeho partnera vyklube někdo úplně jiný, přestanete si rozumět, máte najednou jiné hodnoty, zájmy a životní cíle. Možností, které vedou k rozpadu vztahu nebo k tomu, že si najdete někoho jiného, může být opravdu nespočet. Otázkou ale zůstává, jak takovou situaci budete řešit. V každém případě je na místě rozchod. Ten je zpravidla nepříjemný a minimálně bolestivý pro jednu stranu. Jak se s partnerem co možná nejlépe rozejít, aby nebyly následky enormní, Máme pro vás pár několik dobrých tipů.

Buďte empatičtí, ale neoblomní

Málo kdo se dokáže s partnerem rozejít lusknutím prstu a odejít se vztyčenou hlavou. Ať už jsou důvody jakékoliv, pravděpodobně jste toho spolu mnoho zažili, čili rozchod nemůže být příjemnou záležitostí, o tom není pochyb. V každém případě byste se měli vcítit do druhé osoby a být empatičtí. Nicméně partner vás může přesvědčovat, že se změní, že se vše spraví a vy byste snadno podlehli jeho nátlaku. Pokud jste o rozchodu přesvědčení, buďte sice empatičtí, ale neoblomní a silní. Jedině tak vše rychle ukončíte, a to bez zbytečného protahování.

Autor: hosin2009Autor: hosin2009

Nic zbytečně neodkládejte

Mnozí, ve snaze zmírnit bolest nebo se vyhnout nepříjemné situaci daný rozchod odkládají. Avšak takový postup je zcela zbytečný. Pravděpodobně k danému partnerovi budete odtažití, nepříliš vstřícní a vlídní a druhá polovička vytuší, co se děje a že vše není v pořádku. Následně se možná dostanete do nepříjemné konfrontace nebo hádky, kdy vyřknete mnohé, co jste říct vlastně vůbec nechtěli. Pakliže cítíte, že je rozchod jediným řešením, pak jej určitě neodkládejte. Ulevíte sobě, I druhé osobě,

Nečekejte zázraky

Myslíte, si, že když to mezi vámi již delší dobu nefunguje nebo je váš partner smířlivý, rozumný a klidný, tak máte vystaráno a vše se obejde bez jediného problému? Pak s tímto postupem raději nepočítejte. Ano, existují případy, kdy se lidé opravdu rozejdou v dobrém a dokonce se z nich stanou přátelé, ale jedná se vskutku o výjimky. Nikdo nechce slyšet, že je špatný, v čem je špatný a také musíte myslet na ono zhrzené ego. Muži umějí být velmi urážliví a chytlaví na každé slovo, takže si opravdu nemyslete, že se tato vlastnost týká výhradně žen. Važte proto každé slovo, zbytečně protistranu neurážejte a spíše uvádějte holá fakta a skutečnosti, co vás k tomu rozhodnutí dovedly. A kdo ví, možná vše dopadne lépe, než jste si mysleli a vaše vztahy budou v budoucnu lepší, než tomu bylo doposud a za celý partnerský vztah.

Článek Jak se rychle a bezbolestně rozejít? Máme pro vás super tipy byl publikován 5. dubna 2017 v 12.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...