Jak se zbavit přebytečné vody v těle? Máme 4 super tipy!

Tagy:  voda, voda v těle, pohyb, hydratace, sport, sladkosti, jídlo, strava

Sponzorované odkazy:

Jak se zbavit přebytečné vody v těle? Máme 4 super tipy!

Postavu řeší mnoho lidí, takřka většina, a to nejenom ženy. Obzvláště v tomto ročním období, kdy se nezadržitelně blíží léto, se o svoji figuře začínají zajímat i ti, co v zimě hřeší a mají nějaký ten špíček navíc. Podařilo se vám zhubnout, ale přesto máte někdy pocit, že prasknete, tělo není vyrýsované a vaše břicho je kulaté a nafouknuté? Pak pravděpodobně zadržujete vodu. Ta se ve vás může držet opravdu dlouho a mnohdy může způsobovat onu otylost a pocit, že jste přibrali nebo naopak nezhubli. Jak se přebytečné vody v těle zbavit? Máme pro vás pár super rad, které zaručeně fungují.

Přidejte vodu

Možná se vám tato rada bude zdát paradoxní a nesmyslná, ale něco na ni opravdu je. Pokud zadržujete vodu, měli byste se zaměřit na příjem tekutin. Řeč ovšem není o kávě, alkoholu, čejích nebo mléku nebo dokonce slazených limonádách, ale o neokysličené neperlivé vodě. Při nedostatku vody má tělo tendence onen zbyteček zadržovat, čímž se hydratuje a přirozeně předchází kolapsu. Při zavodnění těla proto začněte více pít, a to s pravidelností od rána do večera. Vyvarujte se však zeleným či černým čajům a kávě.

Autor: ThoroughlyReviewedAutor: ThoroughlyReviewed

Omezte cukry a sacharidy

O cukrech a sacharidech se vedou neustálé debaty a pokud se v tomto rozdílu ztrácíte, je třeba si jej vysvětlit. Jedině tak pochopíte, co ve stravování děláte špatně. Cukry jsou rovněž sacharidy, nicméně sacharidy nemusejí být cukry. Sacharidy jsou spolu s bílkovinami a zdravými tuky alfou a omegou denního jídelníčku a měli byste jich zkonzumovat okolo 200 gramů. Pokud jich však přijímáte nadbytečné množství anebo dokonce převážnou část vašich sacharidů tvoří cukry, pak není divu, že zadržujete vodu. Vyvarujte se proto bílému pečivu, sladkostem všeho druhu a na nějaký čas omezte i velmi sladké ovoce jako jsou banány či mango. Poměr sacharidů jakožto takových snižte rovněž a místo toho přidejte bílkoviny. Přebytečná voda z těla zmizí, svaly se vyrýsují a vy se budete cítit naprosto skvěle.

Zařaďte cardio

Vodu z těla lze i poměrně snadno odpařit anebo ji také vypotit. Pokud se vám tedy nedaří se ji stále zbavit, pak začněte sportovat a přidejte cardio cvičení. Zde je nezbytné mít správně nastavenou tepovou frekvcenci a také se musíte potit. Místo silových tréninků nebo cvičení v posilovně proto zařaďte běh či jogging (střídání svižné chůze a běhu), zajděte si na spinning, trampolíny anebo si pořádně zatančete. Sportovní aktivita vám navíc dodá energii a vyplaví entorfiny, proto se budete cítit naprosto senzačně.

Článek Jak se zbavit přebytečné vody v těle? Máme 4 super tipy! byl publikován 20. května 2017 v 16.00 v rubrice Zdraví, Psychologie a Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...