Bolest svalů: Jak ji co nejefektivněji eliminovat?

Bolest svalů: Jak ji co nejefektivněji eliminovat?

Sportovali jste a na druhý nebo třetí den vás nepříjemně bolel celý člověk? Svaly jsou prostě unavené, mnohdy i přetažené, což se projevuje právě nepříjemnou bolestí. Jedná se o problém, který je samozřejmě dočasný. Po určité době jakékoli bolesti postupně ustanou, nicméně čekat se nikomu příliš nechce. Právě proto se podíváme podrobněji, jakým způsobem je možné bolestem svalů buď přímo předejít, nebo je alespoň částečně či kompletně eliminovat.

Co za bolestmi svalů stojí?

Většinou jde o malé trhlinky ve svalech. Bolest stoprocentně přijde, imunní vůči ní není nikdo! Pro spousty lidí se jedná o demotivující záležitost, která je odradí od dalšího sportování. To je samozřejmě škoda, protože pohyb patří ke zdravému životnímu stylu. Za samotnými nepříjemnostmi často stojí nesprávné provádění cviků a nepřirozené pohyby. Po namáhavém sportovním výkonu se můžete připravit na to, že vás bude bolest doprovázet cca dva až tři dny. Ve svalech vznikají trhlinky většího či menšího charakteru. I podle toho se odměřuje doba trvání následného pnutí.

Masáž, klid, led nebo teplo

Přesně takto je možné vyjmenovat jednotlivé faktory, kterými lze eliminovat otoky, pocity ztuhlosti a zesláblosti v konkrétních svalových partiích. Masáží určených k prokrvení svalů existuje spousta, což si uvědomují hlavně vrcholoví sportovci a jejich týmy. Svaly se tímto způsobem mohou neskutečně rychle uvolnit a vy se budete opět cítit pohodově. Nezapomínejte ani na klidový režim. Pohyb by mohl svalům opět uškodit.

Znáte své tělo?

Každý z nás by měl své tělo dokonale znát. I proto je vhodné vědět, jaké máme limity a také na počátku nezapomínat na strečink. Roztažení a rozehřátí svalových vláken před výkonem pomůže předejít nepříjemným bolestem. Od věci není použít i některé prostředky proti bolesti. Podívat se na ně můžete třeba na webu http://www.olfen.cz/.

Článek Bolest svalů: Jak ji co nejefektivněji eliminovat? byl publikován 30. června 2017 v 20.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...