5 tipů, jak předejít tloustnutí na dovolené

Tagy:  jídlo, strava, cestování, zájezd, postava

Sponzorované odkazy:

5 tipů, jak předejít tloustnutí na dovolené

Období letních dovolených a nejrůznějších zahraničních zájezdů je v plném proudu a vy se konečně zase po roce podíváte k moři, odpočinete si na pláži a nebudete alespoň týden vůbec nic dělat. To zní skvěle a k opalování se a koupání samozřejmě patří take dobré jídlo a pití. Mnozí se na dovolené takzvaně utrhnou ze řetězu a než se nadějí, mají hned o několik kilogramů víc, než tomu bylo před dovolenou. Jak zabránit záchvatovitému přejídání a vůbec si celý pobyt skvěle užít, aniž byste se výrazně omezovali a přitom přibírali? Těchto několik tipů vám rozhodně pomůže.

Nepřejídejte se

Prvním a samozřejmě tím základním krokem, jak nepřibrat hned několik kilogramů, je držet se v mezích a nepřejídat se. Je známé, že tělo si vytváří tukové zásoby právě v případě, kdy se přejídáte. To ovšem neznamená, že si nemůžete alespoň jeden den pořádně užít. Nechejte si takové to sváteční dovolenkové obžerství například na poslední dovolenkový den, kdy nehrozí, že jej zopakujete.

Pozor na all inclusive

Pokud si příliš nevěříte a víte, že na plné stoly dobrot reagujete přejídáním a jednoduše nejste schopni se udržet, pak zapomeňte na all inclusive a vyberte si buď klasickou polopenzi anebo pouze snídaně s tím, že si uvaříte anebo si oběd koupíte v restauraci. Tam je pak daleko snazší sáhnout po salátu, který bude i levnější než steak z býka.

Autor: Michael SternAutor: Michael Stern

Alkohol s mírou

Dalším problémem je také samozřejmě alkohol. Pokud mu holdujete, pak na dovolené budete mít o to větší potřebu jej konzumovat a dovolenou si užívat o sto šest se skleničkou v ruce. Nejzrádnější jsou pak koktejly, které vedle alkoholu obsahují také džusy a sirupy se spoustou cukru nebo smetanu. Alkohol si proto hlídejte a spíše volte suchá vína.

Vezměte si motivační oblečení

Na dovolené by vám také mohlo pomoct motivační oblečení, a to ideálně takové, které vám dokonale sedí. Jakmile se totiž první den po přejedení zavodníte a bříško se vám přes spodní díl plavek začne převalovat, další tučné jídlo a sladkosti si rychle rozmyslíte.

Sportujte

Dovolená je sice o odpočinku, to ale neznamená, že budete pouze ležet, jíst a spát., Sport je přece také relaxací, takže si s sebou přibalte oblečení a obuv na běh a do fitness centra. Využít můžete rovněž animátorských programů, jež často sportování obsahují.

Článek 5 tipů, jak předejít tloustnutí na dovolené byl publikován 30. června 2017 v 15.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...