Jak si zdravě připravit oblíbená nezdravá jídla?

Tagy:  děti, zdravá strava, cukry, tuky, jídelníček

Sponzorované odkazy:

Jak si zdravě připravit oblíbená nezdravá jídla?

Není žádnou novinkou, že lidem přirozeně více chutnají nezdravá jídla, než ta, co jsou tělu prospěšná. Každý by se nejraději vrhl na pizzu, smažené hranolky, kečup, dorty a zmrzlinu. Nicméně kdybyste se neustále stravovali nezdravě, hrozil by vám nejenom obezita, ale také mnoho nemocí s fatálními důsledky. Zdravá strava však nemusí být nudná a nepestrá. Mnoho jídel si totiž můžete připravit ve zdravé variantě a přitom budou vypadat i chutnat, jako vaše oblíbené nezdravé pochoutky.

Místo smažení je tu pečení

Samozřejmě, že jste zvyklí oblíbené řízky nebo smažený sýr hodit na pánev do litru oleje a následně si pochutnávat na smažených dobrotách. Smažené jídlo je připravené rychle a snadno, nicméně o jeho výživových hodnotách nemůže být řeč. Nemá totiž naprosto žádné. Jak si tedy pochutnat na oblíbeném řízku nebo smaženém sýru? Oboje si jednoduše připravte v troubě. V trojobale pochutiny klasicky obalte (místo bílé mouky použijte celozrnnou) a maso nebo sýr poklaďte na plech s pečícím papírem. Takto upečené řízky budou neuvěřitelně šťavnaté a navíc zdravé.

Autor: Jeremy KeithAutor: Jeremy Keith

Pizza light

Pizza je celosvětově jedním z nejoblíbenějších pokrmů a nelze se divit, neboť se jedná o opravdu vynikající jídlo. Ovšem klasická pizza, připravená z kynutého těsta a tučných ingrediencí není zrovna dietní záležitostí. My však víme, jak si ji připravit v light verzi, která zachutná naprosto celé rodině. Místo bílé mouky a droždí použijte uvařený a rozmixovaný květák smíchaný s vajíčkem a tvarohem. Vzniklé husté těstičko rozetřete na pečící papír na plechu a pečte cca 10 minut. Následně na těsto poklaďte rozmixovaná rajčata, oregáno, sýr se sníženým obsahem tuku a kvalitní šunku. Přudat můžete dle libosti kapary, olivy, cibuli a další suroviny. Pizz pečte ještě 10 minut a vynikající domácí pochoutka je na světě.

Zmrzlina bez výčitek

Kdo nemiluje Magnum nebo klasické nanukové dorty? Pravděpodobně každý, ale právě tyto nanuky a mnoho dalších zmrzlých pochoutek obsahuje velmi mnoho tuku a cukru. Vy si však můžete připravit domácí vynikající zmrzlinu, která je rychle hotová a navíc skutečně zdravá. Rozmixujte lesní ovoce s banánem, přidejte tvaroh a trochu medu na oslazení. Vzniklou tvarohovoz směs vměstnejte do krabičky, uzavřete a nechejte alespoň 2 hodiny v mrazáku. Následně máte chutnou domácí zmrzlinu, kterou můžete mlsat i večer u televize.

Autor: JoyAutor: Joy

Článek Jak si zdravě připravit oblíbená nezdravá jídla? byl publikován 11. září 2017 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...