Dráždivý kašel dokáže potrápit dospělé i děti. Jak se jej zbavit?

Dráždivý kašel dokáže potrápit dospělé i děti. Jak se jej zbavit?

Sychravé období, chladné měsíce, přetopené místnosti, nevětraný vzduch, pokašlávající osoby na pracovišti i veřejnosti, které přispívají rychlému přenosu onemocnění – to vše jsou důvody, proč se od podzimu do jara častěji setkáváme s kašlem častěji než v létě. Kašel bývá označován jako banalita… Tou může být, pokud se podchytí a přeléčí během pár dnů, nejdéle týdnů. Déletrvající kašlání může být průvodním jevem závažnějšího onemocnění, jež nelze podceňovat. Poradíme vám zaručené tipy, jak se suchého kašle zbavíte vy i vaše děti.

Kašlem obtěžujete nejen sebe, ale i okolí

Suchý kašel je obtěžující pro vás samotné především v noci, kdy se budíte, nemůžete si pořádně odkašlat, v krku vás škrábe a spánek je tím pádem přerušovaný, nekvalitní a nedostatečný. Další den vyrazíte se suchým kašlem do práce a už v hromadném dopravním prostředku na sebe stahujete pozornost, nemluvě o spolupracovnících v zaměstnání. Kašel se tak stává obtěžující nejen pro vás.

Kdy a jak vzniká suchý kašel?

Nejčastější příčinou kašlání bývá nachlazení a infekce horních cest dýchacích, pokud tedy vyloučíme záněty dýchacích orgánů nebo například astma. Dráždivý – suchý – kašel se objevuje při akutním zánětu nosohltanu. Proto se doporučuje „být v klidu“, nezadýchávat se. Jako polohy pro spánek a odpočinek jsou vhodnější ty vsedě, ne vleže. Lehce nadzdvihnutá hrudní část je pro vykašlávání přirozenější, vleže hleny zůstávají na místě.

Jaké prostředky pomáhají suchý kašel odstranit?

Na suchý kašel u dětí i dospělých zabírají takzvaná antitusika jako Stoptusin http://www.stoptussin.cz/…vy-kasel.php a někdy i antihistaminika. Na škodu není použít některé z receptů našich babiček, jejich ingredience naleznete skoro v každé kuchyni či domácí lékárně. Horký čaj nebo vdechování horké páry pomáhají proti suchému kašli. Napařit se můžete i ve sprše, pomůžete tím uvolnit dýchací cesty a ucpané dutiny. Nezapomeňte zvlhčovat vzduch v místnosti a dodržovat pitný režim. Pomáhá rovněž cibulový sirup, kdy do vymačkané šťávy z cibule dáte lžíci medu. Dobrými pomocníky jsou bylinky: heřmánek, jitrocel, tymián. Z nich si uvařte čaj.

Článek Dráždivý kašel dokáže potrápit dospělé i děti. Jak se jej zbavit? byl publikován 12. října 2017 v 18.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...