Léčba oparů laserem

Tagy:  léčba oparu, vznik oparu, léčba oparu laserem, léčba laserem

Sponzorované odkazy:

Léčba oparů laserem

Vznik oparu způsobuje virus Herpes simplex, který sídlí po první nákaze v lidském těla a čeká na svoji příležitost, aby se mohl projevit jako bolestivý puchýřek. Nejčastěji se tvoří kolem rtů, nosu a brady. Opar je naplněn tekutinou, která po prasknutí puchýřku zaschne a vytvoří stroupek. Když není ošetřen správným způsobem, vznikne bolestivý vřídek, který se dlouho hojí.

Co způsobuje vznik oparu

Nejčastějším spouštěčem vzniku oparu je velké vypětí a psychický stres. Dále to může být také horečka, nachlazení, náhlé změny teploty, menstruace nebo sluneční paprsky. Nejlépe napadnutelný je hlavně oslabený organismu.

Někteří lidé se chtějí oparu rychle zbavit a tak během krátké chvíle vystřídají několik prostředků, ale tím jen zvyšují riziko kožní alergie.

OparOpar Autor: songinth8

Léčba laserem

Malé opary je možné léčit přírodní cestou olejem tea tree, třezalkou nebo meduňkovou a zinkovou mastí. V případě větších a hodně zanícených oparů je třeba vyhledat pomoc odborníka.

Jednou málo známou metodou je ozařování postiženého místa laserem, který působí analgeticky a protizánětlivě. Tato metoda pomáhá dokonce i pacientům s pásovými opary. Důležité je, aby léčba začala co nejdříve, nejlépe v samotném počátku vzniku oparu.

Laser má speciální světlo, které je ve tkání absorbováno prostřednictvím buněk a tam se přeměňuje na energii buněčnou. Během toho se zvyšuje propustnost buněčných membrán pro lepší výživu a rychlejší dělení buněk. Ve tkáni se začnou pohlcovat škodliviny a začnou hojivé procesy. Díky laseru se také snižuje bolestivost místa a zvyšuje se protizánětlivý e­fekt.

Léčba oparu laseremLéčba oparu laserem Autor: Just Laser LOCACAO LASER SAO PAULO Follow

Jak předejít oparům

I když se to lehce řekne, je důležité neunavovat se a nestresovat. Vyhýbat se náhlým změnám teplotu a také přehnaně dlouhému slunění. Vhodná je také podpora imunitního systému vitamínem C, A a skupinou vitamínu B. Pozor, přenos oparu je virové, proto se může přenášet také polibky nebo intimním stykem.

Co v případě oparu dělat a nedělat

Opar nikdy nemačkejte ani nepropichujte, také ho neolizujte a v žádném případě nestrhávejte. Během výskytu oparu dbejte na zvýšenou hygienu, při dotyku infikovaného místa si hned umyjte ruce a používejte vlastní příbory, skleničky apod.

Článek Léčba oparů laserem byl publikován 17. listopadu 2017 v 08.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...