Dřívko Miswak – přírodní čištění zubů

Tagy:  zubní kartáček, zubní pasta, dřívko, zubní klacík, Miswak, přírodní čištění zubů,

Sponzorované odkazy:

Dřívko Miswak – přírodní čištění zubů

Po celém středním východě a Africe rostou jehličnaté stromy Salvadora Persica Tree, jejichž dřevo se využívá v péči o chrup.

Zubní klacík Miswak disponuje velmi účinnými složkami, které dokáží nahradit zubní pastu a zároveň poskytují důkladné čištění chrupu. „Sladké dřevo“, jak je klacík někdy označován, obsahuje přírodní kartáček a přírodní zubní pastu – v jednom. Blahodárné složky obsažené ve větvičce pečují o náš chrup, přispívají k celkovému zdraví dutiny ústní, nezatěžují životní prostředí.

Co zubní klacík „umí“:

  • obsahuje přirozený oxid křemičitý, který šetrně bělí zuby
  • preventivně pečuje o dutinu ústní
  • obsahuje antiseptické a antibakteriální vlastnosti
  • zpomaluje tvorbu zubního kazu a eliminuje jej
  • účinně pečuje o zuby, dásně i jazyk – posiluje je
  • odstraňuje zubní kámen
  • osvěžuje dech – díky obsaženým přírodním esenciálním olejům
  • obnovuje poškozenou zubní sklovinu
  • prokrvuje dásně

Jak se zubní klacík používá?

Zubní klacík je vakuově balený, což zaručuje, že dřívko bude čerstvé, nevysušené, se všemi původními hodnotami cenných látek. Po vyjmutí z obalu je nutno dřívko omýt pod proudem teplé vody, aby se „zaktivovalo“. Konec dřívka se jemně okouše a vytvoří se podoba kartáčku, v délce cca 1 cm.

Zubní klacík žvýkáme dle potřeby – tím uvolňujeme mezizubní zbytky potravy, které se běžným kartáčkem neodstraní. Žvýkání prokrvuje dásně, přispívá k výraznější tvorbě slin, které se pojí s pryskyřicemi uvolňujících se z kartáčku a tak velmi intenzivně osvěžují dech.

Po nějaké době používání může dřívko začít vysychat – pokud se tak stane, stačí namočit na 10 minut do studené vody, kde dojde k jeho obnovení. Jakmile bude konec klacíku hodně roztřepený, stačí odříznout a okousat novou kartáčkovou plošku.

Článek Dřívko Miswak – přírodní čištění zubů byl publikován 13. září 2023 v 17.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...