Regenerujte podle svitu měsíce

Tagy:  vliv měsíce, úplněk, novoluní, přibývající měsíc, ubývající měsíc

Sponzorované odkazy:

Regenerujte podle svitu měsíce

Tajemná síla a magické schopnosti měsíce je známé odedávna. Dokáže ovládat nejen moře, ale i náladu, chování a mezilidské vztahy. Pokud mu dokážeme porozumět, dokážeme zároveň i lépe ovládat a využívat energii.

Východ a západ měsíce

V počátku se zaměříme na východ a západ měsíce. Přes den je naše pleť naprogramována na režim ochrany a kolem 17. hodiny se přepne do režimu regenerace. Zvláštní režim nastává mezi půlnocí a třetí hodinou ráno, kdy je regenerace kožních buněk dvojnásobná.

V případě, že často odpíráte pokožce v těchto nočních hodinách dostatek klidu a výživu, tvoří se hluboké vrásky, pleť je zašedlá a tvoří se kruhy pod očima.

Novoluní

NovoluníNovoluní Autor: John Maarschalk

Tato fáze měsíce je vhodná pro odstranění jedu z těla a započetí něčeho nového, třeba nastartování diety půstem. Tělo se v tento okamžik čistí velmi rychle, proto jsou vhodné ovocné, zeleninové a bylinkové kúry, které pročistí a dodají energii.

Dali jste si předsevzetí přestat kouřit, ale nepovedlo se? Začněte na novoluní. S jakýmkoliv zlozvykem skoncujete rychleji.

Ideální čas je také na depilaci, peeling, lymfatickou masáž nebo saunu.

Přibývající měsíc

Dorůstající měsícDorůstající měsíc Autor: Zoran Skaljac

Měsíc připomíná písmeno D a jeho růst trvá přibližně týden. Během tohoto období se věnujte regeneraci, uvolnění a čerpání síly.

Tělo teď přijímá veškeré živiny a bohužel i kalorie z jídla. Proto se nepřejídejte (hlavně 3 dny před úplňkem) a místo toho si dopřejte minerální a vitamínové kůry, které tělo lépe přijme a využije.

Čím více měsíc dorůstá, tím hůře se hojí rány.

Úplněk

ÚplněkÚplněk Autor: Graham Melbourne

Plně zářící měsíc je vrcholem síly a intenzity, který nepřináší jen pozitiva, ale hlavně únavu, úzkost, špatný spánek, neklid a potíže s látkovou výměnou a trávením.

Tělo ve tkáních ukládá tuky a zadržuje vodu. Do jídelníčku zařaďte odlehčená jídla nebo si rovnou naordinujte očistný půst s ovocnými a zeleninovými šťávami nebo čerstvými saláty.

Lékaře raději vynechejte, protože bolest bude intenzivnější a rány se budou hůře hojit.

Relaxujte, meditujte a navštivte kadeřnici, protože účes lépe drží.

Ubývající měsíc

Ubývající měsícUbývající měsíc Autor: Zoran Skaljac

Měsíc je v podobě písmene C a tělo je ve vrcholné formě, lépe se zbavuje tukových zásob, škodlivin a toxinů.

Organismus se zvládne sám očistit, ale proč ho nepodpořit cvičením a dietní stravou, kila budou mizet mnohem rychleji.

Je to vhodná doba pro návštěvu lékaře, protože vnímání bolesti se snižuje a také úklid domácnosti, protože práce půjde hezky od ruky.

Článek Regenerujte podle svitu měsíce byl publikován 31. ledna 2018 v 08.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...