Pojďme si společně vychutnat kávu a čokoládu

Tagy:  káva, čokoláda, psychika, detox, hubnutí, zelená káva, kafe

Pojďme si společně vychutnat kávu a čokoládu

Máte rádi sladké? Přitahuje vás káva a čokoláda svojí lahodnou chutí a vůní? Nemějte obavy, že po čokoládě ztloustnete. Možná vás překvapíme tím, že hořká čokoláda vám naopak může pomáhat a to díky blahodárným látkám, které obsahuje. Pojďme si přečíst o tomto „pokrmu bohů“.

Čokoláda

Jistě každý ví, že se čokoláda vyrábí z kakaových zrn, která obsahují antioxidanty. Pokud si zakoupíte kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa, uděláte jedině dobře. Mimo vlákninu obsahuje železo, měď, mangan, draslík, selen, fosfor a hořčík. Možná se divíte, že může být právě čokoláda zdraví prospěšná, ale je to tak. Ženy, které pravidelně konzumují hořkou čokoládu, mají prý o polovinu nižší výskyt osteoporózy. Pravidelné mlsání kvalitní čokolády nám může zpomalit celkové stárnutí pleti a zpomalit vznik vrásek.
Kvalitní bio čokoláda vám zaručí pocit klidu a štěstí. Čokoláda totiž obecně vyvolává sekreci endorfinů v mozku. Víte, co má čokoláda společné s kávou? Ano, v čokoládě najdete kofein, stejně jako v kávě. Sice je ho tam menší množství, ale skutečně jej obsahuje.

Tmavá čokoládová tyčinka Cuba 70%, 30g, cena 1.99 EuroTmavá čokoládová tyčinka Cuba 70%, 30g, cena 1.99 Euro

Káva

Když se řekne káva, většinou si představíte probdělou noc, otevřené oči apod. Ano, káva sice obsahuje kofein, ale věděli jste o tom, že kofein podporuje spalování tuků? Je to tak, neboť zvyšuje rychlost metabolismu o 3 – 11%. I když má kofein mírné močopudné účinky, nemusíte se bát dehydratace. Pokud nepřekročíte tři šálky denně, je vše v pořádku a ve vašem těle tak nedochází k velkým ztrátám tekutin.
Na českém trhu existuje celá řada lahodných druhů kávy. Vybrat si můžete nejen mletou nebo zrnkovou, ale dokonce s příchutí, bio kávu, nepraženou zelenou kávu (výborná na hubnutí a detoxikaci) …
Lahodná káva vám zvýší krevní tlak a blahodárně působí na váš mozek, ledviny, svaly a nervy.

Caffe4U Zelená káva 250g, mletá, cena 6.39 EuroCaffe4U Zelená káva 250g, mletá, cena 6.39 Euro

Buďte v pohodě

Pokud si budete chtít zlepšit náladu, zkuste se pohodlně usadit do vašeho oblíbeného křesla, zakousnout se do lahodné čokolády a zapít ji voňavou kávou. Pokud budete někdy potřebovat specializovanou psychologickou poradnu online, káva a čokoláda dokáží s vaší psychikou doslova zázraky. Často se říká, že nejlepší psychoterapii si člověk udělá sám.

Článek Pojďme si společně vychutnat kávu a čokoládu byl publikován 21. srpna 2018 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...