Psychoterapie – zbavte se dlouhodobých problémů

Tagy:  Terapie, poradenství, vizualizace, hypnoterapie, léčba

Sponzorované odkazy:

Psychoterapie – zbavte se dlouhodobých problémů

Každý z nás jistě uzná, že se potýká se stavy, kdy se necítí zrovna, jak se říká ,,ve své kůži“ a prochází si temnějším obdobím, ve kterém ho provázejí deprese. Ať vás trápí nečekaný rozchod, propuštění z práce či rodinná tragédie, mnohdy vás tyto situace natolik zasáhnou, že vás na několik týdnů, někdy i dlouhých měsíců vyřadí z běžného procesu života. Potom se dostanete do jakéhosi bludného kroku problémů a těžkostí, ze kterého se velice obtížně vystupuje. Život vám protýká mezi rukama a vy ztrácíte schopnost cítit, jít dál a milovat. Dostanete-li se do obdobného kolotoče svízelných a prakticky bezvýchodných situací, nebojte se vyhledat odborníka, který vám navrátí chuť žít.

Za psychoterapii je nemusíte stydět!, autor:mladkovaZa psychoterapii je nemusíte stydět!, autor:mladkova

Individuální psychoterapie

Hlavním smyslem psychoterapie je porozumět nevědomým aspektům mysli v souvislosti s životním děním klienta a jeho potížemi. Psychoterapie doslova znamená „léčbu prostřednictvím duše". Má vést k pocitům sebeuplatnění a seberealizace, k uskutečňování vlastních možností a k naplňování životního smyslu, k pocitu vyrovnanosti a spokojenosti.
Cílem psychoterapie je odstranění chorobných příznaků, podstatou je obnovení pracovní schopnosti, schopnosti požitku, kontaktu, naděje, schopnosti radovat se ze života. Účelu je dosaženo, když vymizí příznaky, které tomu bránily.

Poradenství

Psychologické poradenství je založeno na krátkodobějších konzultacích, kdy klient přichází s různými problémy psychosociálního charakteru. Nejčastěji jsou to vážnější životní problémy které klienta konfrontují a on se tak dostává do krize. Klient si většinou neví sám rady, nemá komu by se svěřil, nebo se za své problémy stydí.

Hypnoterapie

Hypnoterapie je léčba vycházející z možnosti ovlivnění hlubších úrovní vědomí. Využívá stavu, který je na pomezí bdění a spánku a který nazýváme hypnózou. V ní jsou myšlenkové procesy krátkodobě zastaveny. Hypnotický polospánek je stav „soustředěné mysli", při kterém nejste ani plně při vědomí, ani úplně nespíte. Hypnózy lze použít k navození relaxace, k léčení stresových stavů, jako pomocnou léčbu k překonání závislostí, fobií, anorexie, k léčení nedostatku sebedůvěry a sexuálních problémů.

Hypnoterapie je velice účinnou metodou, autor: studiodivisHypnoterapie je velice účinnou metodou, autor: studiodivis

Vizualizace

Vizualizace je technika, která zapojuje představivost a pomáhá tak lidem, aby se vyrovnali se stresovými situacemi, naplňovali svůj potenciál a využili léčivé procesy těla samotného. Vizualizace je velice podobná snění, ale záměrně zapojuje vědomou mysl, která si uvědomuje tělu prospěšné pochody.

Článek Psychoterapie – zbavte se dlouhodobých problémů byl publikován 6. února 2012 v 12.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...