Jak bojovat proti ztrátě energie?

Tagy:  dostatek energie, vyčerpání, spánek, odpočinek, relaxace

Sponzorované odkazy:

Jak bojovat proti ztrátě energie?

Každý z nás někdy zažil stav, kdy se necítil ve své kůži a jediné na co pomyslel, byl spánek a vyhřátá postel. Že se čas od času špatně vyspíme, či to přeženeme s mejdanem je naprosto normální a následující stav malátnosti je zcela běžný. Ovšem pokud se již delší dobu cítíte slabí, vyčerpaní, nemáte na nic a na nikoho náladu, pak vám možná ztrátou energie docházejí baterky, což může vést i ke kolapsu a dalším, podstatně nebezpečnějším rizikům. Skoncujte s únavou jednou pro vždy a naučte se těmto nepříjemným stavům předcházet.

Základ je rovnováha

Zde platí zcela jednoduchá rovnice, jak s energií hospodařit. Laicky řečeno, kolik ji spotřebujete, tolik ji tělu potřebujete dostat nazpět. Pokud tedy málo spíte a přes den jste v jednom kole, žijete v neustálém stresu a málo jíte, sportujete a přitom máte nízký energetický příjem, pak je jasné, že bojujete s častou únavou. Základem je tedy harmonie a lad. Pokud víte, že budete celý den pobíhat po úřadech, dopřejte si vydatnou snídani a nezapomínejte na pravidelné svačiny a dostatek tekutin.

Naučte se odpočívat, autor: RelaxingMusicNaučte se odpočívat, autor: RelaxingMusic

Včas odpočívejte

Pokud si vezmete den volna či dovolenou v době, kdy jste absolutně ,,vyšťavení" a bez sil, pak tak jednáte již příliš pozdě a cesta k rovnováze nemusí být úplně jednoduchá. V případě, že si tělo samo řekne o pauzu, je to stav, který lze přirovnat k hladu nebo žízni. Pokud vám začne kručet v břiše, pak je to známka hladového organismu, což není správně a přesně tak je to i s vyčerpáním. Naučte se proto pravidelně relaxovat a užívat si dle svého. Zajděte si na masáž, do sauny či třeba na nákupy, váš život tak bude rozhodně příjemnější.

Každodenní relax

Nejsme roboti a každý z nás potřebuje občas vypnout a odreagovat se od všeho stresu a okolního dění. Existují ovšem lidé, kterým slovo odpočinek připadá jaké zbytečné lenošení či flákání se, zatímco můžete pracovat. Když se ale podíváte na nějakého workoholika, zjistíte, že trpí nespavostí a na první pohled nevypadá příliš zdravě. Naučte se užít si chvilku sami pro sebe každý den. Nikdo neříká, že máte hodiny ležet u televize, bohatě vám postačí krátká večerní procházka, přečtení oblíbeného časopisu či večeře s kamarádkou

Relax je důležitý, autor: WickerfurnitureRelax je důležitý, autor: Wickerfurniture

Článek Jak bojovat proti ztrátě energie? byl publikován 6. září 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...