Nebezpečná limonádová dieta¨

Tagy:  limonádová dieta, limonády, javorový sirup, pepř, chilli, voda, hubnutí

Sponzorované odkazy:

Nebezpečná limonádová dieta¨

Hubnutí se tak nějak stalo trendem dnešní doby a na planetě zemi snad neexistuje žena, která by někdy nevyzkoušela nějakou dietu či cvičební plán a nebo dokonce drastickou hladovku. Stejně tak, jako se mění módní průmysl a prakticky denně přichází s novými nápady a inovacemi, i svět hubnutí je v pozoru a s dietami se to všude jenom hemží. Novinkou ve světe je nyní limonádová dieta, která je opravdu populární, neboť při ní můžete shodit spousty kilogramů a to velmi rychle. Ovšem jak to u těchto ,,zaručeně účinných" diet bývá, zároveň se řadí k těm nebezpečným, kterým byste se měli vyhnout obloukem!

Limonádová dieta trvá ,,pouhých" deset dní a jinak se ji také přezdívá javorová dieta, kterou obvykle drží celebrity a čas od času se dostane do nějakého časopisu. Nejedná se však o žádnou převratnou novinku, její obdoba je známá již stovky let, ovšem zatímco jedni plesají nad její jednoduchostí, lékaři před ni varují.

Celé dny jen pijete

Pokud jste si mysleli, že principem limonádové diety je podpořit hubnutí pomocí zvýšených dávek tekutin, jste na omylu. Po dobu 10 dní vyřadíte veškerou tuhou stravu a pijete pouze a jenom tyto speciální šťávy, ke kterým je potřeba javorový sirup, citron, kajenský pepř, chilli a samozřejmě spousta čisté vody. Denně byste měli vypít až 10 sklenic této podivné směsi a zhubnout tak až 6 kilogramů. Původně dieta sloužila k odstraňování žaludečních vředů, ovšem po desítky let se tak trochu zvrhla a nyní ji bezhlavě drží tisíce lidí na celém světě.

Autor: LiebeGabyAutor: LiebeGaby

Sirup dokonale zmate tělo i mysl

Během této dieta zcela nečekaně nebudete mít hlad ani chutě na sladké. Na vině je tomu onen javorový sirup, který obsahuje cukr, čímž předejdete jak návalům chutí, tak psychickým obtížím, které mnohdy diety doprovází. Problém je ale v tom, že javorový sirup natolik zmate tělo a mysl, že sice budete hubnout, ale velmi špatnou a nezdravou metodou. Celých deset dní vám totiž budou chybět podstatné vitamíny, minerály, bílkoviny, ale také zdravé tuky, jež jsou nezbytné i pro hubnoucí program.

Zhubnete svaly, nikoli tuk

Pravdou je, že po deseti dnech této diety budete až o 6 kilo lehčí, což vám vaše váha potvrdí, ovšem namísto přebytečného tuku shodíte veškeré svalstvo, které vám ještě zbylo. Vzhledem k tomu, že do sebe budete v nemalých dávkách vpravovat pouze cukr, zbavíte se svalové hmoty, kdežto tuky zůstanou tak, jak byly. No a co bude následovat po tom, co s dietou skončíte? Dostavíte se starý známí jojo efekt, bez kterého by takto nesmyslná dieta snad ani nemohla fungovat. Takže nejenom, že shozená kila naberete rázem zpět, ale přibudou ve formě tuku, takže výsledný efekt je takový, že shodíte 6 kilogramů svalů a naberete dalších deset kilo tuku.

Článek Nebezpečná limonádová dieta¨ byl publikován 15. března 2014 v 17.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...