Diskuse ke článku Klíčky a klíčení semínek – cesta ke zdraví
Top 10
- Jak probíhá zavedení zubního implantátu – šetrně a bez zbytečných obav
- Když se z rýmy stane problém - sinusitida a jak s ní zatočit
- Streptokok v krku – neviditelný bacilonosič
- Máte dlouhodobě střevní potíže? Možná za ně může syndrom dráždivého tračníku
- Chronická bolest zad: Jak s ní žít a neztratit naději
- Pedikúra na podzim - proč na ni nezapomínat, ani když schováme nohy do kozaček
- Chlad, který léčí i osvěží - kryoterapie
- Zapomnětlivost – příznaky, léčba
- Pro zdraví, klid v hlavě i radost z lesa - houbaření
- Léto skončilo. A vaše imunita to ví. Je nejvyšší čas se sebou začít něco dělat!
Tagy
strava zdravotní benefity houbaření streptokok Zdravá výživa bolest dieta lymfatický systém imunita zdraví ochrana před UV zářením
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.
Prosím čekejte ...

Klíčky
Napsal/a: Allen*
Přidáno: 04.08.2011 17.59
Odpovědět
Já jsem nechala klíčit cizrnu a slunečnicová semínka v pet láhvi s otvory. 3 dny jsem je zalévala 3–4× za den a navečer 3. dne jse je mohla sklidit ;) Slunečnicová semínka chutnala skvěle, jako jemný hrášek :) cizrna ale byla tvrdá a chutnála spíš jako starý hrách :(
Naklíčená soja a čočka
Napsal/a: Majka
Přidáno: 19.01.2012 10.31
Odpovědět
Občas si naklíčím trochu soji mungo a stejné množství čočky. Propláchnu vlažnou vodou, dám na sítko z umělé hmoty přes kastrůlek s vodou. Voda se nesmí dotýkat sítka. Sítko s luštěninami překryju mokrou utěrkou. 2–4 x denně luštěniny se sítkem propláchnu pod tekoucí studenou vodou, vyměním vodu v kastrůlku, případně zvlhčím utěrku. Za 2 dny jsou pěkné klíčky. Chutnají jako mladý hrášek. Ráda si je dělám tak, že je smíchám s pokrájeným pomerančem, dle chuti trochu dosladím nebo dokyselím citronem, trošku zakápnu olivovým olejem. Pomeranč trochu rozmačkám, aby do klíčků pustil šťávu. Je to docela dobrá večeře, nebo i snídaně. Cítím se po ní velmi dobře. Asi si tím opravdu dodávám živiny, které mi jinak chybí. Když klíčky zbydou, dám je do mrazáku a přihodím je třeba do polévky místo zeleniny. Jen ke konci, aby rychle přešky varem, ale dlouho se nevařily. Vřele je doporučuji.