Diskuse ke článku Klíčky a klíčení semínek – cesta ke zdraví
Top 10
- Ochrnutí – co je ochrnutí a které je jen dočasné
- Plané neštovice – příznaky, komplikace a léčba
- Jaro je tady a s ním přichází změna pro naši pokožku! Jak se na ni připravit?
- Jak domácí mazlíček ovlivňuje vaše duševní zdraví
- Jarní detox vám pomůže s únavou
- Víte, jak CBD prospívá zdraví a na jaké neduhy jej použít?
- Tipy, jak přirozeně podpořit jarní detoxikaci těla a efektivně bojovat proti jarní únavě
- Vitamíny a minerály, které byste měli nyní v předjaří svému tělu dopřát
- Gua Sha vs. minerální roller: Který nástroj na obličej je ideální pro vaši péči o pleť?
- Jak na jarní alergie?
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.
Prosím čekejte ...
Klíčky
Napsal/a: Allen*
Přidáno: 04.08.2011 17.59
Odpovědět
Já jsem nechala klíčit cizrnu a slunečnicová semínka v pet láhvi s otvory. 3 dny jsem je zalévala 3–4× za den a navečer 3. dne jse je mohla sklidit ;) Slunečnicová semínka chutnala skvěle, jako jemný hrášek :) cizrna ale byla tvrdá a chutnála spíš jako starý hrách :(
Naklíčená soja a čočka
Napsal/a: Majka
Přidáno: 19.01.2012 10.31
Odpovědět
Občas si naklíčím trochu soji mungo a stejné množství čočky. Propláchnu vlažnou vodou, dám na sítko z umělé hmoty přes kastrůlek s vodou. Voda se nesmí dotýkat sítka. Sítko s luštěninami překryju mokrou utěrkou. 2–4 x denně luštěniny se sítkem propláchnu pod tekoucí studenou vodou, vyměním vodu v kastrůlku, případně zvlhčím utěrku. Za 2 dny jsou pěkné klíčky. Chutnají jako mladý hrášek. Ráda si je dělám tak, že je smíchám s pokrájeným pomerančem, dle chuti trochu dosladím nebo dokyselím citronem, trošku zakápnu olivovým olejem. Pomeranč trochu rozmačkám, aby do klíčků pustil šťávu. Je to docela dobrá večeře, nebo i snídaně. Cítím se po ní velmi dobře. Asi si tím opravdu dodávám živiny, které mi jinak chybí. Když klíčky zbydou, dám je do mrazáku a přihodím je třeba do polévky místo zeleniny. Jen ke konci, aby rychle přešky varem, ale dlouho se nevařily. Vřele je doporučuji.