Kde si v Praze pochutnat na nejlepší zmrzlině z kvalitní surovin?
Sponzorované odkazy:
Jako k podzimu neodmyslitelně patří svařené víno a k zimě Vánoční cukroví a vůně jablek se skořicí, pro léto je naprosto typická zmrzlina, a to ve všech podobách. V teplých letních dnech pravděpodobně nebudete mít chuť na přeslazené dorty nebo přímo na tabulkové čokolády a zcela přirozeně budete prahnout po něčem studeném a velmi chutném. Jak se zchladit v centru horkého města? Jedině zmrzlinou z vyhlášených podniků, kde dělají jednoduše tu nejlepší.
Pure gelato
Variant zmrzlin je několik a bohužel ne všechny jsou kvalitní. Spousta sorbetů je pouze obarvená voda s v případě smetanových ovocných zmrzlin se jedná o laciné náhražky, které smetanu ani ovoce nikdy neviděli. To ovšem neplatí pro menší podnik Pure gelati na Praze 1, kde si opravdu pochutnáte, V nabídce jsou totiž kvalitní gelata dle italské receptury,která obsahují pravé čerstvé ovoce, kvalitní vysokoprocentní smetanu, čokoládu, pravou vanilku, ořechy a jednoduše vše velmi kvalitní a čerstvé, na čem si opravdu pochutnáte.
Autor: Lauren JongIF Café
O kavárně znám cukrářky Ivety Fabešové jste již možná slyšeli, a to v případě úchvatných francouzských dortíků, které vyrábí dle receptur těch nejvyhlášenějších francouzských cukráren. A stejně tak kvalitní a na jazyku se rozplývající je zmrzlina z IF Café, které si můžete vychutnat buď v kavárnách na Tylově náměstí nebo v Belgické anebo vše dostanete s sebou do praktické kornoutku u kelímku. Zmrzliny jsou vyráběny přímo v kavárně, a to z těch nejlepších surovin, jaké si jen dovedete představit. Je libo ochutnat pomerančovou, čokoládovou anebo třeba netradiční mátovou či vlašský ořech?
Angelato
Po cestě z Václavského na Staroměstské náměstí narazíte na úchvatný podnik menších rozměrů s názvem Angelato, které supluje andělsky božské gelato, neboli italskou zmrzlinu. A jak podnik poznáte? Podle davu lidí, kteří v letním období stojí fronty na tu nejlepší zmrzlinu v centru města. Spoustu pokrmů je možné ošidit, nicméně na zmrzlině nekvalitní suroviny poznáte a každý, kdo ji připravuje poctivě a tradičně, má vyhráno. V Angelato se tak setkáte s tradiční italskou recepturou výborných smetanových a krémových zmrzlin, ale také můžete ochutnat sorbety, které jsou méně sladké a vhodné především pro ty, jež trpí nesnášenlivostí laktózy.
Článek Kde si v Praze pochutnat na nejlepší zmrzlině z kvalitní surovin? byl publikován 22. června 2016 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Jak přežít léto s cukrovkou? 22.07.2020 00.00
- Léto vám nemusí kazit nepříjemná nfekce 05.07.2023 07.00
- Mrkev, zásobárna betakarotenu vhodná nejen na léto 04.07.2011 00.00
- 5 důvodů, proč je právě léto ideálním časem na hubnutí 21.07.2025 07.00
- Léto vám mohou znepříjemnit otoky nohou. Víte, proč vznikají a co s nimi? 02.07.2025 07.00
Top 10
- Jak probíhá zavedení zubního implantátu – šetrně a bez zbytečných obav
- Když se z rýmy stane problém - sinusitida a jak s ní zatočit
- Streptokok v krku – neviditelný bacilonosič
- Máte dlouhodobě střevní potíže? Možná za ně může syndrom dráždivého tračníku
- Chronická bolest zad: Jak s ní žít a neztratit naději
- Pedikúra na podzim - proč na ni nezapomínat, ani když schováme nohy do kozaček
- Chlad, který léčí i osvěží - kryoterapie
- Zapomnětlivost – příznaky, léčba
- Pro zdraví, klid v hlavě i radost z lesa - houbaření
- Léto skončilo. A vaše imunita to ví. Je nejvyšší čas se sebou začít něco dělat!
Tagy
strava zdravotní benefity houbaření streptokok Zdravá výživa bolest dieta lymfatický systém imunita zdraví ochrana před UV zářením
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.
