Čokoláda Lindt – v čem spočívá její tajemství
Sponzorované odkazy:
Tajná receptura čokolády Lindt se vyvíjí a zdokonaluje už od roku 1845. Opravdoví švýcarští mistři vybírají nejlepší a nejkvalitnější suroviny a se svou vášní pro dokonalost vyrábějí opravdu kvalitní čokoládu.
Rodolphe Lindt
Rodolphi Lindt byl syn bernského lékárníka a v roce 1979 se rozhodl vyrábět čokoládu. V té době byla čokoláda tuhá a musela se hodně žvýkat. On však chtěl, aby se lahodná čokoláda rozplynula na jazyku a potěšila všechny smysly. Koupil tedy bývalou továrnu se zastaralými stroji a začal experimentovat. Začátky však byly těžké a příliš se mu nedařilo. Mezi místními budil posměch, ale on se nenechal odradit.
Výroba čokolády Lindt Autor:
Anastasia
Bratři se spojili
Bratr Auguste byl po otci lékárník a rozhodl se, že Rodolphovi pomůže. Zanalyzoval bílý povlak, který se neustále tvořil na čokoládě a zjistil, že je jedná o tukový povlak, který není škodlivý. Bádali společně dnem i nocí, přidávali více kakaových bobů, převařovali kakaové máslo a Rodolphe zdokonaloval svůj recept. Vše bez úspěchu.
čokoláda Lindt Autor: Rosalind
Náhoda, se kterou se to povedlo
Jeden z učňů spěchal v pátek večer domů a zapomněl vypnout stroj, který pracoval nepřetržitě celý víkend. Když to v pondělí ráno Rodolphe zjistil velmi se rozzlobil, ale jen na krátkou chvíli. Čokoláda, která se celý víkend míchala byla jemná a v ústech se mu rozpustila dle jeho vysněného přání.
čokoláda Lindt Autor: Victoria
Rachitzky Hoch
Tajemství
Tajemství delikátní čokolády Lindt však nespočívá jen v urputném míchání několik dní a nocí, ale tví také v určitém množství kakaového másla, bobů a dalších ingrediencí. Nikomu se doposud nepodařilo zjistit rodinné tajemství mistrovské čokolády Lindt, která má unikátní chuť, hedvábně jemnou texturu a rozpouštění na jazyku je symfonie chutí.
čokoláda Lindt Autor: Eloise
Jak ochutnávat čokoládu
Čokoládu si vychutnejte všemi smysly. Při rozbalení obalu vdechněte její vůni. Nyní si vychutnejte její vzhled a prohlédněte si odstín hnědé barvy (dle typu čokolády). Pak se zaposlouchejte do zvuku při odlomení tabulky a na závěr položte kousek čokolády na jazyk, kde se začne pomalu rozpouštět.
Článek Čokoláda Lindt – v čem spočívá její tajemství byl publikován 1. ledna 2018 v 08.00 v rubrice Návykové látky. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Za akné v dospělosti mohou hormony a čokoláda 13.08.2013 12.00
- Blahodárné účinky čokoládové masáže 22.10.2013 12.45
- Pojďme si společně vychutnat kávu a čokoládu 21.08.2018 00.00
- Koktavosti zbavíte své dítě i tím, že ho nenecháte jíst moc čokolády 26.11.2013 12.00
- Snídejte čokoládový koláč, zhubnete 12.07.2012 13.00
Top 10
- Jak probíhá zavedení zubního implantátu – šetrně a bez zbytečných obav
- Když se z rýmy stane problém - sinusitida a jak s ní zatočit
- Streptokok v krku – neviditelný bacilonosič
- Máte dlouhodobě střevní potíže? Možná za ně může syndrom dráždivého tračníku
- Chronická bolest zad: Jak s ní žít a neztratit naději
- Pedikúra na podzim - proč na ni nezapomínat, ani když schováme nohy do kozaček
- Chlad, který léčí i osvěží - kryoterapie
- Pro zdraví, klid v hlavě i radost z lesa - houbaření
- Zapomnětlivost – příznaky, léčba
- Nutriční poradce? Možná právě teď je ten správný čas najít si toho svého!
Tagy
strava zdravotní benefity houbaření streptokok Zdravá výživa bolest dieta lymfatický systém imunita zdraví ochrana před UV zářením
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.
