Domácí jogurty pro naše zdraví
Sponzorované odkazy:
Z toho, co si vyrobíme sami doma, jistě máme vždy velkou radost. Pokud se jedná o potraviny, pak dokonce dvojnásobnou, jelikož si skutečně pochutnáme. Máme totiž možnost připravit si vše podle svých chutí a přesně nám na míru. Jiné to není ani u domácích jogurtů, které zachutnají celé rodině a prospějí zdraví.
Proč zatoužit po domácím jogurtu
Výroba domácího jogurtu není ani tolik záležitostí úspory, jako získání kvalitního domácího produktu s vlastním přičiněním kdykoli nás napadne. Příprava domácího jogurtu je velmi snadná a zabere minimum času. Naopak výsledek, který získáme, si dosyta užijeme. Kvalitní domácí jogurt ocení celá rodina a využití najde jak při přímé konzumaci, tak jako součást dalších kuchařských postupů. Dejte si trochu práce a vyrobte produkt, který potěší celou rodinu a kromě skvělé chuti prospěje i zdraví.
Cesta k vlastnímu domácímu jogurtu
Připravit si doma vlastní chutný jogurt určitě stojí méně práce, než jste si představovali. Příprava je snadná a rychlá. Na litr mléka, ze kterého budeme jogurt vyrábět si připravíme kelímek živého jogurtu (bílého, bez příchuti), či sáček jogurtové kultury. Mléko přivedeme v kastrolu k varu a poté jej odstavíme a necháme zchladnout do teploty 40–45 stupňů. Mezitím přimícháme kelímek živého jogurtu či sáček jogurtové kultury. Při této teplotě se dobře množí jogurtové kultury a máme tak záruku, že získáme chutný zdravý a jogurt. rozdělíme do skleniček. Ty zabalíme a vložíme pod peřiny či do trouby zapnuté na mírné vyhřívání. Jogurt necháme tímto způsobem odpočívat několik hodin, nejlépe však přes noc.
Výroba v jogurtovači, autor: craigemorselsPtáte se co dál s jogurtem?
Zdravý domácí jogurt upotřebíme v celé řadě nejrůznějších receptů, konzumovat jej samozřejmě můžeme také v jeho nejpřirozenější podobě. Přidáním marmelády či rozmixovaného ovoce získáme chutný ovocný jogurt s intenzivní chutí a ryze přírodními ingrediencemi. Vmíchat můžeme rozmačkaný banán, lesní plody či jahody. Sladit můžeme přírodním třtinovým cukrem, medem či třeba oblíbených a chutným javorovým sirupem. Zdravou snídani získáme, přelijeme-li sklenkou jogurtu hrst ovesných vloček s oříšky a rozinkami. Oblíbená je také kombinace ovocného jogurtu a cornflakes. Fantazii se meze nekladou a jogurt lze použít i při přípravě různých ovocných řezů a podobně. Doma vyrobená dobrota potěší celou rodinu.
Článek Domácí jogurty pro naše zdraví byl publikován 25. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Imunitu dětí posílí jogurt a spánek 08.12.2013 11.00
- Imunitu dětí posílí jogurt a spánek 15.12.2014 12.00
- 4 tipy pro alergii na laktózu - jak nahradit mléko? 22.05.2016 12.00
- 6 jídel, která si můžete dopřát i v noci 04.06.2016 23.00
- Vápníková dieta - tip jak zhubnout nebo si zničit zdraví? 09.02.2015 12.00
Top 10
- Jak probíhá zavedení zubního implantátu – šetrně a bez zbytečných obav
- Když se z rýmy stane problém - sinusitida a jak s ní zatočit
- Streptokok v krku – neviditelný bacilonosič
- Máte dlouhodobě střevní potíže? Možná za ně může syndrom dráždivého tračníku
- Chronická bolest zad: Jak s ní žít a neztratit naději
- Pedikúra na podzim - proč na ni nezapomínat, ani když schováme nohy do kozaček
- Chlad, který léčí i osvěží - kryoterapie
- Zapomnětlivost – příznaky, léčba
- Pro zdraví, klid v hlavě i radost z lesa - houbaření
- Léto skončilo. A vaše imunita to ví. Je nejvyšší čas se sebou začít něco dělat!
Tagy
strava zdravotní benefity houbaření streptokok Zdravá výživa bolest dieta lymfatický systém imunita zdraví ochrana před UV zářením
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.
