6 jídel, která si můžete dopřát i v noci

Tagy:  strava, hlad, stravování, jídelníček, jogurt, olej, zelenina, sýr, bílkovina, kokosový olej

Sponzorované odkazy:

6 jídel, která si můžete dopřát i v noci

Kolikrát týdně se dostanete do situace, kdy vás po náročném dni plném stresu a neodstatečného stravování přepadne v noci doslova vlčí hlad. Někteří lidé razí teorii, že je lepší a pro tělo zdravější již nejíst a lidově řečeno počkat do snídaně. Tento ohromný omyl vám však naopak může způsobit mnoho problémů a komplikací a dokonce výrazně zpomalit metabolismus. Pokud se nestravujete zrovna pravidelně, vyváženě a čas od času se i v večer potřebujete zkrátka najíst, podívejte se na seznam jídlem, která vám neuškodí.

Kokosový tuk nebo olej

Mnozí ve snaze udržet si štíhlou linii večer sáhnou po zelenině nebo ovoci. Samotná zelenina vás však nikdy nezasytí, neboť mozku trvá až 20 minut, že k němu doputuje informace o tom, že jste jedli. Takto sníte podstatně více surovin, než jste měli původně v plánu. Ovoce zase obsahuje příliš mnoho cukru, který večer není vhodný a i když je ovoce velmi zdravé, tělo cukry v noci uloží ve formě tuků. Místo těchto pochutin si tak dejte kokosový olej, který rychle zasytí a nerozhodí vám inzulin v krví. Pokud vás představa konzumace samotného kokosového tuku odrazuje, ´dejte si kokosové vločky, lupínky nebo kokosové bio chipsy ze stoprocentního kokosu.

Autor: Phu Thinh CoAutor: Phu Thinh Co

Rajčata se sýrem

Kombinace zeleniny a sýru je vždy vhodnou volbou, neboť zkonzumujete vlákninu a bílkovinu, která vás dokonale zasytí. Klasikou jsem rajčata s mozarelou a olivovým olejem. Pokud si nepotrpíte na tento italskjý sýr, můžete vyzkoušet například kozí nebo ovčí sýr. Tato varianta je také ideální k vínu, kdy se alespoň vyvarujete chipsům nebo slaným ořechům.

Bílý jogurt bez cukru, avšak s tukem

Mnoho lidí ve snaze zhubnout nebo si udržet svoji stávající váhu sahá po nízkotučných výrobcích, které jsou spíše marketingovou kampaní na obyvatelstvo. Jogurty a tvarohy sice neobsahují tolik tuku, někdy prakticky žádný, avšak místo toho mají spoustu cukru. Zvolte si proto raději jogurt s menším množstvím cukru, avšak se 3 procenty tuku. Takový výrobek vás skvěle zasytí a dodi´á vám potřebné bílkoviny a zdravé tuky.

Rýžový chlebíček se sýrem nebo šunkou

Obdobné je to také v případě oblíbených rýžových chlebů, které li´dé velmi rádi a často konzumují v dietním režimu. Rýžové chlebíčky sami o sobě všal obsahují dost sacharidů, proto se z nich může snadno stát doslova kalorická bomba. Abyste se vyvarovali nezřízéné konzumaci rýžových chlebíků, dopřejte si k nim kvalitní sýr, pomazánku nebo vysokoprocentní šunku s obsahem bílkovin, Taková kombinace je vhodná i večer a dokonce v noci na zahnání hladu.

Autor: JorgeAutor: Jorge

Článek 6 jídel, která si můžete dopřát i v noci byl publikován 4. června 2016 v 23.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...