Celozrnné produkty fungují!
Sponzorované odkazy:
O příznivých vlivech celozrnného pečiva na náš organismus jistě každý už slyšel. Je však až neuvěřitelné, jak ohromně prospěšný účinek konzumace celozrnných produktů má. Zjistěte, jak vám celozrnné produkty pomohou a jednoduše jimi nahraďte obyčejné pečivo.
Celozrnnými produkty ke štíhlosti
Obezita je nepříjemná skutečnost, která trápí mnoho lidí. Bohužel se nejedná jen o estetickou vadu, ale obezita může zásadním způsobem přispívat i k mnoha obtížím a onemocněním. Ke zdravému životnímu stylu tedy patří omezená konzumace tuků a nezdravých cukrů. I tak nevinná potravina, jako je rohlík z bílé mouky může představovat krok k obezitě. Oproti tomu celozrnné pečivo má efekt naprosto opačný. Takové pečivo je nejen lahodné, ale má velice pozitivní činky na naše zdraví i na snahu zhubnout nějaké to kilo. Významný efekt během redukčních diet dokázalo celozrnné pečivo během mnoha přísně řízených výzkumů.
Jak celozrnné pečivo poznat?
Na výrobky zdravé výživy se v poslední době orientují mnohé společnosti. Bohužel se může stát, že se setkáme se klamavě označeným výrobkem. Pro 100% jistotu je tedy dobré, nahlédnout do složení výrobku a přesvědčit se, že nekupujeme zajíce v pytli. Dle vyhlášky obsahuje celozrnné pečivo alespoň 80% celozrnné mouky nebo odpovídající podíl obalových částí z obilek. Podíváme-li se tedy na etiketu výrobku, na prvním místě ve složení by měla stát celozrnná mouka a dále části obilného zrna, jako například otruby či šrot. Někdy bývá prospěšné celozrnné pečivo zaměňováno za pečivo vícezrnné, které však dle vyhlášky může obsahovat i pouhých 5% celozrnné mouky. Mezi slovy celozrnný a vícezrnný je tedy ohromný rozdíl.
Kombinace celozrnné mouky a ořechů, autor: foooooeyZapojte celozrnné pečivo do svého jídelníčku
Díky postupu výroby celozrnného pečiva se jednotlivá zrna zachovají i s obalovou vrstvou a klíčkem, díky čemuž v nich zůstanou všechny zdraví prospěšné látky jako vitamíny, minerály a vláknina. Energie z celozrnného pečiva se uvolňuje postupně a to má velmi pozitivní vliv na naši snahu zůstat štíhlý. Celozrnným pečivem můžete postupně nahradit veškeré konzumované pečivo a zrovna tak lze nahradit bílou mouku moukou celozrnnou, která má skutečně široké spektrum využití. S celozrnnou moukou budete péct i vařit zdravěji.
Článek Celozrnné produkty fungují! byl publikován 2. ledna 2010 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Pečivo – které je kvalitní a které jen reklamní trik? 20.07.2014 12.00
- Jak by měla vypadat ideální snídaně? 27.05.2015 12.00
- Nezdravé potraviny – těmto se vyhněte obloukem! 12.11.2012 10.00
- Je lepek nebezpečný? 28.09.2015 12.00
- Tohle jsou nejhorší svačiny, které můžete dětem dát 21.10.2012 13.00
Top 10
- Jak probíhá zavedení zubního implantátu – šetrně a bez zbytečných obav
- Když se z rýmy stane problém - sinusitida a jak s ní zatočit
- Streptokok v krku – neviditelný bacilonosič
- Máte dlouhodobě střevní potíže? Možná za ně může syndrom dráždivého tračníku
- Chronická bolest zad: Jak s ní žít a neztratit naději
- Pedikúra na podzim - proč na ni nezapomínat, ani když schováme nohy do kozaček
- Chlad, který léčí i osvěží - kryoterapie
- Zapomnětlivost – příznaky, léčba
- Pro zdraví, klid v hlavě i radost z lesa - houbaření
- Léto skončilo. A vaše imunita to ví. Je nejvyšší čas se sebou začít něco dělat!
Tagy
strava zdravotní benefity houbaření streptokok Zdravá výživa bolest dieta lymfatický systém imunita zdraví ochrana před UV zářením
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.
