Nezdravé potraviny – těmto se vyhněte obloukem!

Tagy:  pokrmy, nezdravé potraviny, nezdravé pokrmy, pečivo, uzeniny, smažené jídlo, dorty

Sponzorované odkazy:

Nezdravé potraviny – těmto se vyhněte obloukem!

V dnešní stresem prosycené době je tak nějak samozřejmostí, že se většina žen stravuje rychle, neefektivně a především velmi nezdravě. Ráno spěcháte vypravit děti a zasednou do kanceláře, proto snídani obvykle vynecháte, posvačíte kávu a dortík, k obědu si skočíte do fast foodu, protože na pořádný oběd zkrátka nemáte čas, odpolední svačinu zcela vypustíte a k večeři doslova vybílíte lednici, protože vám za celý den chybí spousta vitamínů a hlavně energie. A přesně takhle by to vypadat nemělo. Pakliže si neuděláte čas na pravidelné stravování, vyhněte se alespoň potravinám a jídlům, která se nejenom postarají o kila navíc, ale především huntují vaše zdraví. O infarkt myokardu určitě nestojíte…

bílé pečivo

Zabijákem krásné figury a veškeré energie je především bílé pečivo. Sice vás aktuálně zasytí, ale díky rychlým cukrům, ne na dlouho a přitom je obsahem bílé mouky velmi kalorické. Místo klasických rohlíků si proto dejte slunečnicový chléb a sladké pečivo jako jsou koblihy nebo croissanty vynechte úplně.

Sladké a bílé pečivo je velmi kalorické, autor: roberto verzoSladké a bílé pečivo je velmi kalorické, autor: roberto verzo

Uzeniny

Pakliže byste hledali pokrm, ve kterém se schovává neuvěřitelná spousta ,,éček“, tuků, sacharidů a škrobu, pak se můžete spolehnout na uzeniny, které bohužel ve spoustě případů kromě kostí, kůží a tuku neobsahují ani gram masa. Pokud si na uzeniny opravdu potrpíte, raději si udělejte domácí sekanou nebo uzené, párky by měly být naprosté tabu.

Smažené pokrmy

Jak moc jsou smažená jídla nezdravá je vám asi jasné, ale přesto je dobré zmínit, co byste si dát měli a co rozhodně ne. Pokud vás přepadne neuvěřitelná chuť na smažené, udělejte si domácí hranolky a řízek ve vlastním trojobalu, fast foody a bistra jsou tím největším zlem.

Smaženým pokrmům se vyhněte, autor: masala chaSmaženým pokrmům se vyhněte, autor: masala cha

Máslové dorty

Snad tou největší sladkou kalorickou bombou jsou máslové dorty a sušenky. Odolat sladkému je prakticky nemožné, proto vsaďte raději na hořkou čokoládu než na kaloriemi prosycené a pro zvýšení cholesterolu nebezpečné dorty.

Místo dortu si dejte raději kvalitní čokoládu, autor: punkie piesMísto dortu si dejte raději kvalitní čokoládu, autor: punkie pies

Článek Nezdravé potraviny – těmto se vyhněte obloukem! byl publikován 12. listopadu 2012 v 10.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...