Mléčné výrobky – kdy jsou prospěšné a kdy naopak tělu škodí?
Sponzorované odkazy:
O konzumaci mléčných výrobků se vedou letité spory, které nemají konce. Jedni tvrdí, že jsou tím nejlepším pro organismus, jiní zase zastávají názor, že se bez nich klidně obejdeme. Ani jedna z těchto variant není správná, ale nelze ji ani stoprocentně vyloučit. Mléčné výrobky jsou tak trochu sporným tématem, o kterém je dobré, vědět trochu více…
Konzumace? Rozhodně ano!
Že byste se bez mléčných výrobků obešli, je sice pravda, ale proč se jim vyhýbat, když jsou zdrojem spousty vitamínů a především vápníku, který je dobrý pro pevné a zdravé kosti. Přestaňte se tedy dopovat doplňky stravy a raději sáhněte po přírodní cestě. Otázkou ale zůstává, kolik mléčných výrobků konzumovat, aby tělu nebyly naopak na obtíž…
Pozor na množství!
Samozřejmě i konzumace mléčných výrobků má své limity a rozhodně jich nemůžete sníst nezřízené množství. Ideální je vpravit do těla denně 400 až 500 mililitrů, což není úplně malé množství. Ovšem i za touto informací se skrývá malé ale v podobě toho, co vlastně sníst.
Mléčné výrobky jsou zdravé, ale do jisté míry, autor: USDAgovCo jíst?
Není mléko jako mléko a ne všechny mléčné výrobky nesou právem toto označení. Spousta lidí žije v utkvělé představě, že když sní suroviny s obsahem mléka, mají vystaráno. Dopřejí si tak mléčnou čokoládu, šlehačkový dort nebo koláč, který byl rovněž upečený z mléka. Pravda je ale taková, že zkonzumují spousty rychlých cukrů a mléka naopak naprosté minimum. Co tedy jíst, abyste mohli hovořit o zdravé stravě? K snídani si cereálie zalijte polotučným mlékem, přes den si dopřejte například cereální nápoj místo kávy, vsaďte na jogurty, tvarohy, smetanové sýry a podobně. Na co dejte rozhodně pozor, jsou takzvané light produkty a také odtučněné mléko, které mnohdy s mléčnými výrobky nemají moc co do činění.
Mléko a akné
Již delší dobu se vedou spory o tom, jaký vliv má mléko a výrobky z něho vyrobené na pleť. A pravdou je, že velké množství mléka pleti dvakrát neprospívá a lidé se sklonem k maštění a vzniku akné by měli být obzvláště opatrní. Pakliže trpíte horším stavem pleti nejenom v obličeji, ale také například na zádech a v dekoltu, nepřekračujte denní doporučenou dávku 400 mililitrů.
Pozor na odlehčené verze mléčných výrobků, autor: tauressČlánek Mléčné výrobky – kdy jsou prospěšné a kdy naopak tělu škodí? byl publikován 11. února 2013 v 17.00 v rubrice Zdraví, Krása a Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Mléko, nebo náhražka? 19.03.2013 13.00
- Mléko a mléčné výrobky prospívají pokožce 02.04.2013 15.00
- Mléko a mléčné výrobky, jak to s nimi vlastně je? 22.09.2013 12.00
- 4 skvělé náhražky pro intolerance na kravské mléko 28.08.2017 15.00
- 4 tipy pro alergii na laktózu - jak nahradit mléko? 22.05.2016 12.00
Top 10
- Chronická bolest zad: Jak s ní žít a neztratit naději
- IZIP - elektronická zdravotní knížka VZP
- Léto skončilo. A vaše imunita to ví. Je nejvyšší čas se sebou začít něco dělat!
- Chlad, který léčí i osvěží - kryoterapie
- Pedikúra na podzim - proč na ni nezapomínat, ani když schováme nohy do kozaček
- Jak probíhá zavedení zubního implantátu – šetrně a bez zbytečných obav
- Máte dlouhodobě střevní potíže? Možná za ně může syndrom dráždivého tračníku
- Když se z rýmy stane problém - sinusitida a jak s ní zatočit
- Jak podpořit lymfatický systém a zbavit se letních otoků
- Pro zdraví, klid v hlavě i radost z lesa - houbaření
Tagy
strava zdravotní benefity houbaření streptokok Zdravá výživa bolest dieta lymfatický systém imunita zdraví ochrana před UV zářením
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.
