4 skvělé náhražky pro intolerance na kravské mléko

Tagy:  mléko, náhražka, soya, toffu, strava, alergie, intolerance

Sponzorované odkazy:

4 skvělé náhražky pro intolerance na kravské mléko

Nejrůznější alergie nebo intolerance se mohou projevovat a objevovat po celý život. Fakt, že jste doposud žádnou alergii netrpěli ještě neznamená, že ji nemůžete dostat třeba za rok, za dva nebo za deset. Na vině je často oslabená imunita nebo také geny. Velmi nepříjemné jsou obzvláště potravinové intolerance, které vám nedovolí jíst a pít to, co mjáte rádi. Objevila se u vás intolerance na mléčné produkty? Máme pro vás pár skvělých tipů, díky kterým mléko a mléčné produkty snadno a chutně nahradíte.

Mléko madlové, ovesné, makové…

Velmi mohou trpět například ti, co jsou zvyklí pít kávu s mlékem nebo se smetanou, neboť káva bez této dobré tekutiny je pro mnohé prakticky nepoživatelná. Nicméně není všem dnům konec, neboť dnes již existují velice chutné přírodní alternativy, které jsou nejenom zdravější, ale mnohdy i chutnější, než klasické mléko. Vyzkoušejte mléko kokosové, mandlové, ovesné, makové nebo klasické sojové. Koupit je můžete dnes i v běžných obchodech jako Globus, tesco nebo Albert.

Jogurtová náhražka

Zvykli jste si svačit dopoledne mezi snídaní a obědem jogurt a nyní nevíte, co byste si tak měli dát? Klasické jogurty z kravského mléka lze nahradit rostlinnými jogurty ze sojového mléka. Co říkáte například na jogurt borůvkový, kokosový, meruňkový nebo jen tak přírodní? Značka Alpro vyrábí velmi chutné sojové jogurty, na kterých si s chutí pochutnávají i ti, kteří intolerancí na kravské mléko netrpí.

Autor: Wilson HuiAutor: Wilson Hui

Nevzdávejte se sýrů

Při potravinové intoleranci a nesnášenlivosti mléka se rozhodně nemusíte vzdávat chutných sýrů. Ba naopak, větší množství jich najdete v “nekravské” variantě. Skvělé jsou sýry kozí a ovčí, jež chutnají naprosto senzačně v salátech, zapečené s bramborami nebo těstovinami anebo jen tak k ovoci a vínu. Peccorino, feta další ovčí nebo chutné sýry v tuhé i “mazlavější” konzistenci rozhodně vyzkoušejte. Chutnat budou jistě celé rodině.

Co tkahle tofu?

Pokud jste si někdy v obchodě koupili tofu a ochutnali ho jen tak samotné a neupravené, pravděpodobně jste si řekli, že toto nebude vaše oblíbená potravina. To je ale veliká škoda, neboť právě tofu můžete konzumovat při alergii na mléko, a to v mnoha podobách. Tofu je skvělé například do dezertů místo tvarohu. Vyrobíte z něho totiž skvělý jemný krém, jež se v těstě jenom rozplývá.

Článek 4 skvělé náhražky pro intolerance na kravské mléko byl publikován 28. srpna 2017 v 15.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...