Zdravé vlasy můžeme mít i v zimě

Sponzorované odkazy:

Zdravé vlasy můžeme mít i v zimě

Zima, proměnlivé počasí, mrazy, nošení čepic – to vše dává pokožce hlavy a kvalitě našich vlasů pořádně zabrat. Husté, lesklé vlasy bez roztřepených konečků a lupů by chtěl mít každý. Někdo má výhodu, že se o svou kštici nemusí příliš starat, ale my ostatní musíme své koruně krásy trošku pomoci. Proč má spousta lidí v zimě lupy?

Pečujte o své vlasyPečujte o své vlasy

I když většinu roku na lupy netrpíte, mohou se u vás v zimním období vyskytnout – důvod je jednoduchý. V zimě častěji nosíme kapuce a čepice. Nezřídka nejsou prodyšné, naše pokožka hlavy se potí, střídáme pobyt venku v mrazivém počasí s přetopeným domovem a kanceláří. Určitě vás nebudeme odrazovat od nošení pokrývky hlavy, ale volte čepice z prodyšných materiálů, které umožní vaší vlasové pokožce dýchat.

Ochrana vlasů

Když jedeme v létě k moři, automaticky přibalíme ochranné prostředky na vlasy, které jim poskytují UV ochranu, mají více výživných látek a pomáhají předcházet jejich přesušení ze slané mořské vody. Ale i neustálé tření vlasů o zimní bundu, pobyt na horách, mrazy po ránu a méně čerstvého ovoce a zeleniny v naší stravě, se na kvalitě vlasů také podepisují. I na zimu se prodávají ochranné vlasové prostředky, většinou jsou označeny nápisem „WINTER PROTECT“. Většinou se jedná o spreje, vlasová mléka a velmi výživné vlasové masky, které byste měli aplikovat minimálně jednou týdně, pokud nechcete na jaře vlasy o hodně zkracovat.

Zbytečně vaše vlasy nenamáhejteZbytečně vaše vlasy nenamáhejte

Mokré vlasy

Stejně jako mokrým vlasům neprospívá kartáčování, nikdy v zimě nechoďte ven s nedodušenými vlasy. Nejenže riskujete nastydnutí, ale vaše vlasy by vám příliš nepoděkovaly. Když jsme u vysoušení, zkuste nechávat vlasy v zimě proschnout přirozeně, fénování, žehlení a extrémní podmínky vlasům příliš neprospívají.

Používejte kondicionér správně

Noste pokrývku hlavyNoste pokrývku hlavy

V zimě více než kdy jindy potřebují vaše vlasy kvalitní kondicionér. Ale nenanášejte jej ke kořínkům, vaše vlasy by byly zplihlé a mastily by se. Kondicionér patří na spodní dvě třetiny vlasů a nezapomeňte jej pak řádně vymýt. Existují i verze LEAVE-IN, tedy beozoplachových kondicionérů, ty se však používají na krepaté vlasy, vlnité a kudrnaté.

Zdravá strava

Krása naší pokožky i vlasů je závislá na naší stravě. V zimě máme tendenci opomínat ovoce a zeleninu, proto dodejte svému tělu vitamíny pomocí nějakých multivitaminových preparátů, dbejte na dostatečnou hydrataci a příjem optimálního množství bílkovin, které jsou pro kvalitu vlasů extrémně důležité.

Článek Zdravé vlasy můžeme mít i v zimě byl publikován 16. února 2022 v 08.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...