Vlasy a pravidelná péče o ně

Tagy:  péče, masky na vlasy, lesk, česání, kartáč, hřeben, šampon

Sponzorované odkazy:

Vlasy a pravidelná péče o ně

Krásné vlasy nás zdobí více než cokoli jiného. Aby byly zdravé a zářivé, musíme jim věnovat náležitou péči. Naše hříva může strádat z nejrůznějších důvodů a je proto nutné se o ni umět postarat. Základem je samozřejmě kvalitní vlasová kosmetika, ale některé přípravky si můžeme vyrobit z přírodních surovin i sami doma.

Mytí vlasů

Neexistuje žádná doporučená doba, která by mezi jednotlivým mytím vlasů měla uběhnout. Vlasy se chrání před vysoušením tvorbou mazu, která je u každého jinak intenzivní. Tomu se musí každý přizpůsobit a vlasy mýt tak často, jak si sami řeknou. Obvykle to bývá dvakrát až čtyřikrát do týdne. Do vlhkých vlasů i pokožky hlavy vmasírujeme odpovídající množství šamponu, a poté je opláchneme teplou, ale ne příliš horkou vodou. Ta vlasům nijak neprospívá. Proces opakujeme dvakrát, cítíme-li potřebu.

Vyberte si ten správný šamponVyberte si ten správný šampon

Péče a regenerace

Ihned po mytí obvykle nanášíme dávku kondicionéru, který se postará o to, aby se vlasy snáze rozčesávaly. Kondicionéry mohou slibovat i další účinky a to například větší objem vlasů, křišťálový lesk, fixaci barvy a podobně. Kondicionér bývá nutné nechat několik minut působit a poté jednoduše opláchnout.

Vlasové masky

Kromě obvyklé péče si můžeme také čas od času či pravidelně připravit masku na vlasy. Od různých firem zakoupíme produkty v obchodech, připravit si však lze i masku domácí. Suroviny na výrobu takové masky se liší a zrovna tak i účinek, který slibuje. K často používaným ingrediencím patří vejce, pivo, jogurt, často se používají také bylinné výluhy k oplachování. Velmi oblíbené a účinné jsou kvalitní za studena lisované oleje.

Pečujte o ně, třeba pomocí olivového olejePečujte o ně, třeba pomocí olivového oleje

Česání

Zdravé a pro vlasy potřebné je také pravidelné česání, které mimo jiné masíruje pokožku hlavy a uvolňuje vlasy, které by samy vypadly. Vlasy jsou také hladší a zdají se být lesklejší. Ať už sáhneme po kartáči či řídkém dřevěném hřebenu, každý z těchto nástroj má své přednosti.

I na hřebenu záležíI na hřebenu záleží

Úprava vlasů

Mnoho z nás si již zvyklo pravidelně vlasy trápit kulmou či žehličkou na vlasy. Tyto přístroje k nim nejsou příliš ohleduplné a s intenzitou používání vlasy více a více ničí. Předejít devastaci naší hřívy, nebo alespoň omezit škodlivé působení přístrojů lze pomocí speciálních přípravků určených k péči o vlasy před a po jejich úpravě. Obzvláště horko je pro vlasy nepříznivé a krémy, spreje a emulze pomohou dosáhnout lepšího výsledku při úpravě vlasů a ochrání jejich strukturu.

Článek Vlasy a pravidelná péče o ně byl publikován 8. července 2010 v 00.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...