Herpes – zbavte se genitálního oparu jednou pro vždy

Tagy:  genitální opar, příčina, léčba, pohlavní život, choroba, nemoc, vir

Sponzorované odkazy:

Herpes – zbavte se genitálního oparu jednou pro vždy

Opar je nepříjemný projev na pokožce, jenž se o slovo přihlásí v případě stresu, nervozity, oslabené imunity a nebo styku s infekcí, jeho vyléčení může trvat i několik týdnů a doprovází jej nepříjemné brnění, pálení a mnohdy svědění. Vřídek vypadá nevzhledně a dokáže pořádně potrápit naši psychiku, co je však daleko horší, je genitální opar neboli herpes. Ten se vyskytuje jak u žen tak u mužů a je pohlavně přenosný. I když se nejedná o závažnou chorobu a vyléčí jej obyčejná antibiotika, znepříjemňuje osobní život i pohodlí.

Jak bylo již zmíněno, opak nemusí postihnout jen oblast rtů člověka, ale i intimní partie těla. Takovéto onemocnění je ještě mnohem nepříjemnější už jenom proto, že podobně jako opar na rtu nejde zcela stoprocentně vyléčit. Negativum tohoto onemocnění spočívá v chronickém opakování se nákazy, která se může postupně zhoršovat. Herpes je onemocnění virového původu, způsobuje ho virus zvaný herpes simplex. Tento opar se projevuje jako bolestivé puchýřky v oblasti genitálií. Jedná se o sexuálně přenosné onemocnění, což znamená, že se přenáší při pohlavním styku, i když někteří pacienti uvádějí, že se jím nakazili například v bazénu či v sauně.

Genitální opar znepříjemní život vám i vašemu partnerovy, autor: onlinedoktorGenitální opar znepříjemní život vám i vašemu partnerovy, autor: onlinedoktor

Pokud se chcete vyvarovat onemocnění genitálním oparem, omezte stres a nervozitu, tyto faktory mohou dopomoci ke vzniku zánětlivých pupínků. Základním předpokladem, jak se nemoci ubránit je monogamie. Střídáte-li často sexuální partnery, aniž byste pomysleli na ochranu, je velikou pravděpodobností, že se setkáte s nakaženým jedincem. Mezi faktory, jenž mohou virus opět vyvolat se řadí jako psychická zátěž, tak hormonální změny.

Herpes se řadí k velice nepříjemným komplikacím, jenž mohou výrazně ovlivnit sexuální život nejednoho páru. Nakažený člověk se proto musí neprodleně svěřit do rukou gynekologa, jenž mu naordinuje antibiotika. Nemoc je pohlavně přenosná i s použitím prezervativu, měli bystě se proto vyhnout pohlavnímu styku dokud si nebude stoprocentně jisti svým zdravím. Genitální opar bývá často důkazem nevěry, neboť muži se mohou stát přenašeči viru, aniž by zaznamenali jakékoliv problémy.

Léčba je spojována s antibiotiky a nebo s homeopatiky přírodního původu. Největší riziko onemocnění tkví v nevědění, mnozí z vás vůbec netuší, že tento druh onemocnění existuje a proto se chová nerozvážně a nezodpovědně, to se týká především teenagerů.

Článek Herpes – zbavte se genitálního oparu jednou pro vždy byl publikován 29. prosince 2011 v 16.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...