Diskuse ke článku Infarkt myokardu a jeho příznaky

tlak

Napsal/a: ja

Přidáno: 13.04.2011 18.54

Odpovědět

ahoj co se stane,když má člověk tlak 255 na 75..

RE: tlak

Kárl

Odpovědět

Při tlaku 255 na 75 máš velmi malou šanci na přežití. Cévní systém člověka je stavěn na systolický tlak 240 – věk (hodnoty se liší v závislosti na pohlaví, životním stylu atd..)

Tedy je vysoce pravděpodobné že chyba bude v provedeném měření.

infarkt

Napsal/a: jamal.3@seznam.cz

Přidáno: 13.05.2011 11.28

Odpovědět

Chtěl bych se zeptat když člověk prodělá infarkt dá se pak zjistit na kardio vyšetření nebo někde jestli ho opravdu měl ?? Děkuji za odpověď

RE: infarkt

Kárl

Odpovědět

Zdravím, pokud se provede kardio vyšetření a koukne na to zkušený doktor tak pozná zda jsi prodělal infarkt či nikoliv. Jde o to že po infarktu(ucpání jedné z coronálních tepen) přestane být danná část vyživována a nemůže tedy pracovat tak jak má(danné místo se zhojí vazivovou jizvou). Tedy lékař to pozná na průběhu ,,srdeční vlyny,, .

infarkt

Napsal/a: Ema

Přidáno: 13.06.2011 18.50

Odpovědět

PROSÍM o radu.Po užívání prášku na štítnou žlázu-beru Letrox asi rok,mě začalo pobolívat srdce,Je to čím dál horší,ani po výměně léku to nepřestává.Mám příznaky infarktu-stálá bolest u srdce.vystře­lující do krku a paže.když prášky pár dní vynechám,bolest odezní,ale nastupují problémy se štítnou žlázou-tlaky .pod prsní kostí až do krku,třes aj.Hned po znovu nasazení léku,nastávají téměř okamžitě velké potíže se srdcem.Mám strach,abych si léky nezničila srdce,ale nevím jak to vyřešit.Lékař to moc neřeší.Děkuji za každou radu.

infarkt

Napsal/a: Monika

Přidáno: 14.07.2011 11.37

Odpovědět

Ahoj Emo,prodělala jsem infarkt,je my 32 let a věř,že by jsi to poznala,hlavně by ty bolesti netrvyly několik dní.nejsu lékař,mluví ze mě pouze zkušenost,myslím si že ti jen nesedí léky a měla by jsi to říct lékaři který tě ošetřuje a nenechávej se odbít,jde přece o tvé zdraví!Dobrý lékař ti vše vysvětlí jen se nesníš necha a pak se tím doma trápit.

infarkt

Napsal/a: Anna

Přidáno: 19.01.2012 08.08

Odpovědět

Prodělala jsem na jaře 2011 infarkt s tím,že jsem byla odeslána na kard.odd. na katetrizaci – dvakrát jsem byla na o.stole,poprvé bylo zjištěno,že jsem nedostala správné léky a po druhé se lékaři nepodařilo Stent umístnit – bez dalšího vysvětlení bylo vše ukončeno. Cítím se dost mizerně,hlavně po psych.stránce,špat­ně se mě dýchá,ale to také asi souvisí s tím, že mám Chron.plic.nemoc – nejhorší ovšem je,že kouřím,jsem si toho vědoma,snažím se,ale nedaří se mě to.Koupila jsem si el.cigaretu,ale to je nanic – já vím,že každý řekne v první řadě,přestat kouřit – ale jak ? Nedá se s tím něco dělat ??Poradťe nějaký zázrak,díky.

RE: infarkt

Renáta

Odpovědět

Zázrak není. Přestat kouřit okamžitě. Můj otec ani cigaretu nedokouřil, přišlo mu zle a měl mrtvici. Přestal kouřit během pár minut z 20 cigaret na 0 cigaret. Přežil to a v nemocnici v kombinaci s kapačkami a léky měl slušný absťák. Po návratu z nemocnice jsme mu všechny cigarety zlikvidovali, věřím, že kdyby měl možnost, zapálil by si, zas tak silnou vůli neměl. Ale přežil. Pak tu byl ještě 13 let. Moje máma kouřila 2 cigarety denně 20 let. Výsledek se taky dostavil. 2 infarkty, 2 stenty, z toho ten druhý rozsáhlý na přední stěně, potom 5 angioplastik. A teď se jí povedl 3. infarkt, tak má 3. stent. Nevím kde jste byla na katetrizaci, máma je zvláštní případ, ale v Motole si s ní poradili. Zkuste se obrátit tam. Hodně štěstí a mnoho let bez cigaret.

re infarkt

Napsal/a: jiří

Přidáno: 19.02.2012 00.28

Odpovědět

jak přestat kouřit? Jednoduše zdravě se naštvat a je to,ja myslím že to není ani silnou vůli..jen chtít..Začal jsem kouřit v patnáct z mladické nerozvážnosti,ci­garety start potom časem doby až dva balíčky denně spart.V životě jsem nevěřil že přestanu a stalo se .už osum let nekouřím a jde to přece jím nebudete dávat tolik peněz a za co?že si ničíte zdraví ? a proč…aby se ve Vás potom hrabali…

ifarkt

Napsal/a: Terezka

Přidáno: 13.04.2015 14.32

Odpovědět

Dobry den již málo pij málo piju a z pátka na sobotu v noci mě nebylo dobře a v neděli ráno sem plivala krev a na ultrazvuk srdce jdu až 2červana a mám nizky a palí mně trubice u srdce děkuji Terezka

ifarkt

Napsal/a: Terezka

Přidáno: 13.04.2015 14.33

Odpovědět

Dobry den již málo pij málo piju a z pátka na sobotu v noci mě nebylo dobře a v neděli ráno sem plivala krev a na ultrazvuk srdce jdu až 2červana a mám nizky a palí mně trubice u srdce děkuji Terezka

Diskuze k článku

Aktivní odkazy nejsou v komentářích povoleny