Diskuse ke článku Zánět močových cest

Zánět močového měchýře

Napsal/a: Anna

Přidáno: 30.04.2012 08.42

Odpovědět

Dobrý den, u mě se zánět objevil prvně před sedmi lety. Klasicky se projevoval zpočátku pálením při močení, bolesti v podbřišku a někdy dokonce i bolestmi zad ( naštěstí jsem ledviny měla a mám stále zdravé). Pak se mi do krve přidala krev, další příznaky byly hlavně vysoká teplota až horečka a zimnice. Snažila jsem se to léčit všemožně… urologické čaje, brusinky, léky prodejné bez předpisu, až jsem nakonec ve finále téměř vždy musela sáhnout po antibiotikách. Nakonec mi moc pomohla dlouhodobá kůra wobenzymu a kanadských brusinek. Nezapomeňte, že nejhorší věc je neléčený zánět, který se pak neustále vrací.

Záněty

Napsal/a: Jitka

Přidáno: 02.12.2013 21.23

Odpovědět

Děkuji za výborný článek. Na záněty močových cest trpím hodně již odmala. Resp. jako malá jsem na to trpěla hodně, pak to ustalo a kolem dvacátého roku se zase vrátily. Snažím se dělat vše proto, abych jim předcházela, ale stejně čas od času nějaký ten zánět dostanu. Většinou používám jen uroval akut, který zánět zaléčí, takže se bez antibiotik obejdu, ale také se mi to nepodaří vždy, ale zjistila jsem, že je to hlavně o tom nasadit ten uroval včas. Taky mám vyzkoušené, že třeba nemohu sedět ani na kožených lavicích, protože ačkoli se zdají „vypolstrované, teplé“, ta koženka hodně studí a člověk si toho ani nevšimne a druhý den najednou zánět, takže na takové ty kožené lavice u lékařů taky pozor.

opakované záněty

Napsal/a: Jitka

Přidáno: 30.01.2014 18.49

Odpovědět

Já jsem začala trpět na záněty močových cest svou nedbalostí, kdy jsem „neplánovaně“ v mládí prochladla na jedné podzimní venkovní akci. Měla jsem pravděpodobně v té době oslabenou imunitu, poněvadž jinak si to nedovedu vysvětlit. Léčila jsem se hlavně bylinkami,ale nakonec jsem musela přistoupit na léčbu antibiotiky. Manžel byl pro změnu často nachlazení a tak jsme si koupili domu balení Wobenzymu na doporučení přátel, kteří ho brali na imunitu a nemohli si ho vynachválit. Nám pomohl také, zánětů jsem se téměř zbavila a vystačím si s klasickou prevencí alias brusinky.

Diskuze k článku

Aktivní odkazy nejsou v komentářích povoleny