Kruhy pod očima – příčiny a léčba

Tagy:  Příčiny, léčba, korektory

Sponzorované odkazy:

Kruhy pod očima – příčiny a léčba

Každý z nás určitě zažil nepříjemný bolehlav a malátné vstávání po vyčerpávajícím večírku či oslavě. Tyto extrémy taktéž doprovází bledá pleť, občas nějaký ten pupínek a jistojistě tmavé kruhy pod očima, ty se po pořádném spánku a vydatném jídle obvykle vytratí. Existují však případy, kdy lidé trpí touto poruchou chronicky a ,,léčbě“ je třeba věnovat trochu času a pozornosti.

Příčiny

Kromě již zmiňovaného flámování může být příčinou nesprávný jídelníček. Přesolená jídla, cigarety a nadměrná konzumace kávy dokáže v lidském organismu nadrobit pořádnou paseku. Tyto škodlivé zdroje totiž v těle zadržují vodu, která se kumuluje i kolem očí a způsobuje tmavé kruhy pod očima. Jste – li si vědomi těchto příčin, zkuste se jim vyvarovat, nebo je alespoň omezit, do měsíce poznáte viditelné zlepšení.
Kruhy pod očima však mohou upozorňovat i na vážná onemocnění – například na nemocné ledviny, srdce nebo na chudokrevnost. Proto raději nenechte nic náhodě a navštivte obvodního lékaře.

Kruhy pod očima navozují pleti unavený dojem, autor: BFactoryUKKruhy pod očima navozují pleti unavený dojem, autor: BFactoryUK

Jak se kruhů pod očima zbavit?

Pokud spadáte do kategorie jedna, čili špatný jídelníček, zaměřte se na zlepšení životního stylu. Mastná a přesolená jídla z fast foodu nahraďte domácí stravou s obsahem zeleniny. Zvýšit byste měli konzumaci vitamínu A, jenž najdete v játrech, mrkvi, špenátu, rajčatech a v další zelenině i ovoci. Cigarety buď vyškrtněte nebo alespoň omezte na minimum a také nepodporujte stres. Nezapomeňte také na dostatečně dlouhý spánek, zašedlá pleť a ,,pytle“pod očima jsou odrazem vaší únavy a nespavosti.
Likvidace kruhů pod očima však zabere nějaký ten čas, nechcete-li vypadat stále unaveně a bez života, vyzkoušejte pár rychlých triků, které tyto nechtěné vady zamaskují. Spolehlivě fungují studené obklady. Sáčky od čaje dejte na nějaký čas do ledničky a přikládejte je na oči každé ráno a večer. Stejnou službu vám poskytne také salátová okurka. Ihned se nežádoucích otoků zbavíte díky make-upům a nejrůznějším pleťovým korektorů určeným pro ženy. Vyzkoušejte například Kofeinový roll-on a korektor 2v1 od Garnier, ten zaručeně skryje veškeré nedostatky v oblasti očí do jedné minuty.

Korektory dokážou zakrýt kruhy pod očima za pár sekund, autor: CrackerJackHeartAttackKorektory dokážou zakrýt kruhy pod očima za pár sekund, autor: CrackerJackHeartAttackKorektor MAC patří mezi přípravky používané i celebritami, autor: MauricichoKorektor MAC patří mezi přípravky používané i celebritami, autor: Mauricicho

Článek Kruhy pod očima – příčiny a léčba byl publikován 6. září 2011 v 00.15 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...