Ischias – příznaky a léčba

Tagy:  Záda, bolesti zad, nervy, sedací nerv, příčiny, příznaky, léčba

Sponzorované odkazy:

Ischias – příznaky a léčba

Kdo z nás se někdy nesetkal s usedavou bolestí zad, jenž vám nedovolí jediný pohyb. Avšak je opravdový rozdíl mezi svalovou křečí a chronickými problémy, které nám znepříjemňují život a každodenní činnosti či domácí práce. Zapomeňte na nezvladatelné křeče v oblasti zad a zaději vyhledejte lékařskou pomoc, která vás problému zbaví. Proč také trpět, když nemusíte…

Ischias je nervová porucha charakterizovaná bolestí nervu, slabostí, brněním a pálením v oblasti postižené nohy. Přebytečný tlak na nerv a komprese nervových kořenů jsou hlavní příčinou bolesti nervu ischias. Ischias není nemoc, a často bývá příznakem nějakého dalšího problému, jako jsou záněty obratlů a podobně.

Ischias se projevuje bolestí zad a nohy, autor: chiropracticalcliniqueIschias se projevuje bolestí zad a nohy, autor: chiropracticalclinique

Příčiny

Ischias má původ v zadní míše a postupně přechází do zadní části stehna. Hlavní příčinou onemocnění nervu Ischias je tlak na jeho stěny, ten se však nespustí sám od sebe, ale bývá drážděn jiným faktorem jako je výhřez disku obratlů, zlomenina páteře, porušení míchy, zánět sedacího nervu, přítomnost nádoru v oblasti dolní části zad a podobně. Pokud jste u sebe zaznamenaly jeden z těchto příznaků, okamžitě kontaktujte svého lékaře či rovnou navštivte nemocniční oddělení.

Příznaky

Hlavním příznakem nemoci Ischiasu je samozřejmě jeho bolest. Bolest Ischiasu je spojena s pocity brnění nebo znecitlivění v noze, přičemž intenzita bolesti závisí na stupni poškození nervu. Bolest se stupňuje, pokud vykazujete nepřiměřenou fyzickou námahu a zátěž. Dalšími příznak při onemocnění nervu bývá špatná pohyblivost nohou, především kolen, problémy s dlouhodobým stáním, obtíže při ohýbání a obecně větších pohybech, špatná reflexe a také svalové křeče v oblasti zad.

Ischias je nervová porucha sedacího nervu, autor: lekarczIschias je nervová porucha sedacího nervu, autor: lekarcz

Léčba

Pokud je poškození nervu v zárodku a vy jste vyhledali včas lékařskou pomoc, léčba je v celku snadná a rychlá. Nemine vás návštěva nemocnice, kde zůstanete na lůžku přibližně jeden týden, během kterého budete užívat léky proti bolestem a podstupovat uvolňování svalů pomocí analgetik, aplikaci trakce, jenž vás zbaví nechtěné bolesti, aplikaci tepla či chladu na postižené místo, což nerv uvolní a pomůže mu navrátit se k původní a jediné správné činnosti. Pacient by se měl samozřejmě vyvarovat fyzické námaze, dlouhého stání a nebo prací, jenž způsobují bolesti zad.

Článek Ischias – příznaky a léčba byl publikován 3. ledna 2012 v 11.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...