Acnecolor – zbavte se pupínků raz dva!

Tagy:  Krém, make-up, podklad, akné, pupínky

Sponzorované odkazy:

Acnecolor – zbavte se pupínků raz dva!

Akné je podle vědeckých statistik nejčastějším kožním problémem, se kterým se lidstvo setkává snad od nepaměti. I když se nejedná o žádnou formu nemoci, která by ohrožovala zdraví či dokonce vedla ke smrti jedince, dokáže znepříjemnit život a sebevědomí snížit na minimum. Lehčí forma akné, neboli laicky řečeno pupínky jsou strašákem většiny pubertálních dívek i chlapců. Na tyto menší zarudlé projevy akné, jenž nezpůsobují jizvičky, pouze mastí pleť, většinou vyzrají kosmetické přípravky, avšak existuje spousta případů, kdy se drobné ,,uhříky“ změní v zahnisaná, podebraná ložiska, se kterými si již sami neporadíte…

Co je to akné?

Akné je vlastně projevem ucpaných mazových žláz, které z důvodu nedýchatelnosti zatěžují pleť obličeje, dekoltu či zad. Otázkou však zůstává, proč vůbec k ucpání mazových žláz dojde. Odpověď není tak úplně prostá a hodila by se do několikahodinové diskuze. Jedním z ústředních problémů akné bývají u žen hormony, které zkrátka a dobře nepracují tak, jak by měly. Příčinou se obvykle stává mužský hormon testosteron, který způsobuje právě ono ucpávání mazových žláz. Tento problém se obvykle řeší pomocí hormonální antikoncepce, která si s pupínky hravě poradí. Dalším z důvodů ucpaných pórů může být špatná životospráva a nedostatek tekutin, které za normálních okolností odplavují škodlivé látky z těla. Pokud kouříte, holdujete alkoholu a stravujete se spíše ve fast foodech, nemůžete se divit špatné pleti. Většinu povrchových pupínků lze snadno vyřešit vhodnou kosmetikou, se kterou vám pomůže lékař, dermatolog či kosmetička. Větším a na delší dobu řešitelným problémem je akné podkožní, které už nesouvisí s pletí, jako spíše s vnitřní trablí, na kterou poukazuje. Boláky, které nelze vymáčknout ani jinak zredukovat, bývají často odolné i vůči kosmetice. Pokud jimi trpíte, navštivte lékaře, jenž vám zjistí pravou příčinu tohoto kožního problému.

Acnecolor vás zbaví nežádoucího akné, autor: pharmaticumAcnecolor vás zbaví nežádoucího akné, autor: pharmaticum

Vhodná kosmetika

Ať už trpíte jakoukoliv formou akné, nezapomeňte si pořídit vhodnou kosmetiku. Laciné a póry ucpávající přípravky by vám mohly vaši, již tak zanesenou pleť, ještě zhoršit. Zapomeňte na drogistické výrobky, raději se ,,vrhněte“ do lékárny, kde si opatřete kvalitní kosmetiku

Acnecolor

Acnecolor je jedničkou v oblasti problematické pleti a jejího krytí. Tento přípravek si dokonce oblíbili i tací, kteří s pletí problémy již nemají. Krém s vysoce krycím účinkem je k dostání ve dvou barevných provedeních a stojí pouhých sto korun. Jeho jemné složení pleť zmatní na dlouhé hodiny a překryje nepříjemně zarudlá místa. Vaše sebevědomí tak neutrpí šok a vy se budete cítit zase ve své kůži.

Zapomeňte na kosmetiku, jenž zatěžuje pleť, autor: postulusZapomeňte na kosmetiku, jenž zatěžuje pleť, autor: postulus

Článek Acnecolor – zbavte se pupínků raz dva! byl publikován 16. května 2012 v 10.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...