Šmakoun - dokonalá náhražka masa

Tagy:  bílkovina, linie, hubnutí, dieta, zdravá strava, jídelníček

Sponzorované odkazy:

Šmakoun - dokonalá náhražka masa

Hubnete či jste se rozhodli přejít na zdravější stravu, která nezatěžuje organismus a neubírá vám potřebnou energii? Pak jistě víte, jak náročné je sestavení jídelníčku, který je lehký a zároveň vyvážený. Nedostatek vitamínů a minerálních látek by na vašem těle napáchal paseku, proto je velmi nutné jíst pestře. To ovšem, obzvláště v dietním režimu, nemusí být vůbec snadné, a pakliže jste vegetarián, máte problém s nedostatkem bílkovin či vlákniny. Právě pro vás je zde revoluční výrobek, který vám pomůže získat štíhlou linii a zároveň doplnit nezbytné proteiny. Řeč je o novince s názvem šmakoun a že vám toto pojmenování absolutně nic neříká? Proto čtěte dále a dozvíte se něco o velmi chutné náhražce masa.

Šmakouna lze upravovat na všechny způsoby, autor: smackerŠmakouna lze upravovat na všechny způsoby, autor: smacker

Co je šmakoun?

Šmakoun je výrobek vyrobený z čisté bílkoviny bez absolutního použití tuku, cukru či jiných přísad. Je tedy absolutně bez cholesterolu a obsahuje minimum kalorií. Jeho chuť je podobná vaječným bílkům a je spíše neutrální, proto lze šmakoun kombinovat prakticky s jakýmkoliv jídlem. Lze jej obalit jako smažený sýr, smažit, zapékat či syrový podávat do salátu nebo na chléb. Ochutit jej můžete nejrůznějším kořením nebo olivovým olejem. Pakliže si potrpíte na výraznější chutě, pořídit můžete také šmakoun s příchutí hovězího masa, mexickou směs či lehkou sladkou pochoutku, meruňkový dezert. Absolutní novinkou jsou také šmakoun štíhlé nudle, které lze konzumovat s masovou směsí nebo například na způsob boloňských špaget. Jejich výhoda tkví v absolutním minimu kalorií, jejich hodnota je až třínásobně menší než u klasických těstovin, které na udržení štíhlé linii nejsou ideální.

Kde šmakouna pořídit?

Šmakoun je pochoutka zdravějšího chrakateru, v lahůdkářství ji proto pohledáte. Je ovšem velmi snadno k dostání, sehnat ji můžete například v obchodech se zdravou výživou, ale také v řetězcích Billa nebo tesco. Možná si říkáte, že vás tato náhražka vyjde na spoustu peněz, opak je ale pravdou. Dva plátky o 100 gramech koupíte za 50 korun.

Článek Šmakoun - dokonalá náhražka masa byl publikován 17. prosince 2012 v 20.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...