Chcete super tělo - zkuste zdravou stravu a cvičení

Chcete super tělo - zkuste zdravou stravu a cvičení

Součástí trendy životního stylu je nejen zdravá strava, ale také dostatek pohybu. I vy můžete být fit. Jak na to? Pojďme se společně podívat na následující řádky, které vám poradí, jak udržet vaše tělo ve formě.

Pohyb

Pohyb je nedílnou součástí zdravotního životního stylu a jednou z nejdůležitějších podmínek dobrého zdraví. Díky pohybu a cvičení dokážete naleznout také vnitřní harmonii.
Pokud se pustíte do formování postavy a budete se tomu věnovat pravidelně, je nutné dodat tělu potřebné vitamíny a výživu. Velice důležitá je kloubní výživa pohybového aparátu. Při fitness cvičení tak dochází k předcházení zdravotních potíží.
Fitness sportovci, ale také fanoušci vyrýsované a svalnaté postavy ví, že pro tělo je nezbytně nutný přísun bílkovin. Díky bílkovině narůstá svalová hmota rychleji. Ovšem pozor, vyživovat pouze svaly zdaleka nestačí.
Věnovat pozornost musíte během cvičení nejen svalům a přísunu bílkovin, ale také kloubům, chrupavkám, úponům atd. A to zejména v případě nadměrné a dlouhodobé fyzické zátěže. Fitness výživa je opravdu velice důležitá, nepodceňujte ji.

Doplňky stravy

Základní složkou stravy během sportování a fitness cvičení je kolagenní bílkovina neboli želatina. Určitou část můžete získat z přirozené stravy – z hovězího masa, z vepřových nožiček apod. Doplňky stravy umožňují jednodušší a pohodlnější formu užívání těchto efektivních látek. Celou řadu vhodných doplňků stravy a zdravé výživy najdete na eshopu zdraviafitness. Mimo zdravé výživy zde máte možnost zakoupit i sportovní výživu a sportovní vybavení.

Pitný režim a proteiny

Předpokladem pro zdravý pohyb a sportovní výkon je dostatek pitného režimu. Vyzkoušejte během fitness cvičení a posilování iontový nápoj, který obsahuje důležité složky – minerály, sacharidy a vodu. Iontové nápoje nahrazují ztráty tekutin během cvičení (pocením), dodávají energii a částečně nahrazují ztráty vitamínů.
Bílkoviny – proteiny jsou základním stavebním kamenem každého živého organismu. Jak již bylo zmíněno, jsou určeny zejména k budování kvalitní svalové hmoty. Každý z vás, kdo sportuje a chce dosáhnout rychlejšímu nárůstu svalové hmoty, si musí hlídat právě bílkoviny. Není nic jednoduššího než si zakoupit vhodné přípravky, které se o to postarají za vás.

ProteinyProteiny

Štíhlá linie

Bez dostatečného pohybu a zdravé výživy jen tak nezhubnete. Pravidelný pohyb a energeticky výživný jídelníček je během hubnutí důležitý. Pokud se budete trápit hlady a nebudete cvičit, budete mít akorát ochablé svaly. Vyzkoušejte si formovat postavu pohybem jak venku, tak i v klidu domova. Existuje celá řada fitness strojů, které se vám jistě vejdou do ložnice nebo obýváku a pomohou vám k dokonalé postavě. Drobné fitness nářadí najdete na stránkách zdraviafitness.cz.

Hubnutí zdravěHubnutí zdravě

Článek Chcete super tělo - zkuste zdravou stravu a cvičení byl publikován 14. září 2014 v 18.15 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (22).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...