Švédské kapky, zázrak v lahvičce

Tagy:  bolesti, průjem, nevolnost, byliny, extrakt, dezinfekce, zanícená rána

Sponzorované odkazy:

Švédské kapky, zázrak v lahvičce

Švédské kapky aneb zázrak v lahvičce, který lze mít doma vždy po ruce. Spektrum jejich účinků je široké a seženeme je v každé lékárně. Přesto však ještě stále chybí v naší domácnosti? Možná je ten správný čas na to, dozvědět se o nich víc a konečně přijít na to, že se nám skutečně budou často hodit.

Co švédské kapky vůbec jsou?

Švédské kapky jsou především směsí extraktů z velkého množství nejrůznějších bylin. Najdeme v nich například výtažky z aloe, anděliky, hořce, kafru, kozlíku, šafránu a mnoha dalších. To vše bylo louhováno v čistém alkoholu a k nám se dostane v podobě hotového roztoku v tmavé lahvi. Švédské kapky se dají dokonce připravit i doma, ale postup je zdlouhavý a náročný je především výběr a sběr bylin, kterých je velké množství a můžeme je navíc snadno zaměnit s rostlinami jinými. Hotové kapky nejsou drahé, jsou snadno k sehnání a ihned k použití, proto mnoho lidí neváhá a jednoduše si je zakoupí v nejbližší lékárně.

Už víte, kdy a jak kapky užívat?

Švédské kapky se užívají především vnitřně, lze je však použít i k potírání. Používat by je měli pouze dospělí a to zejména při žaludečních potížích a nevolnostech. Dále pomůžou při poruchách trávení, zácpě, podpoří činnost střev a chuť k jídlu. Na potírání se hodí při revmatických bolestech a dále při zánětech a bolestech šlach a svalů. U dětí je leze používat při štípnutí hmyzem.

Švédské kapky by neměli používat alkoholici a zejména lidé, kteří jsou alergičtí na některou z jejich složek. Dobré je proto pozorně si projít seznam všech rostlin a bylin a při alergii na některou z nich přípravek raději nepoužívat. Švédským kapkám by se měly vyhnout také těhotné a kojící, vhodné nejsou ani pro epileptiky. Švédské kapky se nesmí užívat při zánětu slepého střeva, či jiných zánětlivých onemocněních v celém trávicím traktu, dále při poruše funkcí jater a u poruch mozkových funkcí.

Švédské kapky v praxi

Švédské kapky lze jako léčebný prostředek použít kdykoli a kdekoli a téměř na cokoli. Zejména, když sníme něco špatného a trápí nás bolesti a křeče, působí bylinné výtažky jako zázrak. Obvykle následuje návštěva toalety a po ní velká úleva. Skvělé jsou také jako dezinfekce a léčba zanícených ran. Využít je lze i při nejrůznějších bolístkách v dutině ústní. Zkrátka jakmile ke kapkám jednou najdeme cestu, už na ně nedáme dopustit.

Článek Švédské kapky, zázrak v lahvičce byl publikován 21. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...