5 důvodů, proč nemůžete najít vhodného partnera

Tagy:  vztahy, láska, partner, partnerství, komunikace

Sponzorované odkazy:

5 důvodů, proč nemůžete najít vhodného partnera

Založit rodinu, plodit potomstvo a předávat své životní zkušenosti a rady dalším generacím, je údělem lidstva. Ovšem vzhledem k tomu, že nejsme zvířata a ovlivňují nás city, potřebujete k založení rodiny lásku, jistotu a bezpečí. Toho se vám nedostane, pokud si vyberete špatného, ba dokonce žádného partnera. Máte pocit, že jste velmi dlouho sami, lidově řečeno se plácáte ze vztahu do vztahu a ne a ne najít tu pravou polovičku, která by k vám přesně pasovala a doplňovala vás? Pak pravděpodobně děláte několik následujících chyb, které vám výběr znesnadňují…

Pracujete ve dne v noci

O workoholicích je známo, že jejich vztahy nejsou nikterak valné, a to na všech frontách. Člověk, která tráví celé dny a často i noci prací, ať už podnikáním nebo v zaměstnání, nedokáží udržovat pravidelný kontakt ani se svojí vlastní rodinou a přáteli, natož s partnerem. Pakliže se věnujete výhradně pracování, pak se vám nejspíš ani nenaskýtá mnoho možností, kde protějšek najít. Často se tak uchýlíte k unáhlenému výběru v baru nebo přímo na pracovišti.

Vybíráte si stále ty samé typy

S tímto nešvarem bojují zpravidla ženy, které mají tendence opakovaně vstupovat do stejně nefunkčních vztahů s naprosto stejným typem mužů. Proč tomu tak je by chtělo hlubší psychologický rozbor, nicméně pakliže uvíznete v obdobném kruhu, není se čemu divit, že princ na bílém koni stále nepřichází. Zkuste pro jednou věnovat pozornost někomu z jiného okruhu, s jinými zájmy, než jste preferovali doposud. Možná právě toto bude cesta k vysněnému partnerovi.

Autor: Moyan BrennAutor: Moyan Brenn

Nevěříte si

Arogance samozřejmě není příjemnou vlastností, ale přehnané podceňování se a nízké sebevědomí ba obdobný efekt. Ani jeden extrém není pro muže přitažlivý a i když možná navenek vyzařujete suverénně, dříve nebo později se vaše ,,vada" odhalí. Přestaňte se neustále z něčeho obviňovat, zapomeňte na komentování své celulitidy nebo práce a raději naopak vyzdvihněte své vlastnosti, aby partner viděl, že našel opravdové štěstí, a to právě ve vás.

Tlačíte příliš na pilu

Dalším důvodem, proč se vám nedaří navázat opravdu vážný vztah může být ten, že jednoduše příliš tlačíte na pilu. V pokročilejším věku, kdy ženám takzvaně ujíždí vlak je zcela přirozené, že chcete mít rodinu a zázemí, nicméně pokud budete nového partnera tlačit do koutu a prakticky po měsíci mu navrhovat společné bydlení a dělat plány na pět let dopředu, dozajista ho odradíte, vyděsíte a nakonec odeženete.

Sedíte stále doma

Tento bod je možná trochu úsměvný, ale bývá největším důvodem toho, proč nikoho nemáte. Po práci jdete domů, kde si sami uvaříte večeři, přečtete si knihu nebo se podíváte na televizi a jdete spár. Takto pokračujete celý týden a o víkendu buď odpočíváte v pohodlí domova nebo jedete k rodičům. Pokud nechodíte mezi lidi, netrávíte příliš času s přáteli a nežijete sociálně, nemůžete zákonitě poznat nikoho, natož pak budoucího partnera.

Článek 5 důvodů, proč nemůžete najít vhodného partnera byl publikován 28. června 2015 v 12.00 v rubrice Psychologie. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...