Urologická klinika – vazektomie a obřízka

Tagy:  urologie, chirurgie, klinika, vazektomie, obřízka, muž, penis, antikoncepce

Urologická klinika – vazektomie a obřízka

Na urologickou kliniku Ryant Clinic dochází pacienti či klienti zejména se záležitostmi v oblasti urologie. Moderní klinika urologie, dermatologie, laserové a estetické medicíny vám poskytne kompletní vyšetření a ambulantní chirurgické zákroky, mezi které patří vazektomie, obřízka nebo frenulotomie. Zabezpečují diskrétnost, profesionální péče a žádné dlouhé čekání a vysedávání v čekárně.

Mužská antikoncepce

Vazektomie je urologický zákrok při kterém dojde k přerušení chámovodu v oblasti šourku. Dojde k zabránění transportu spermií do ejakulátu. Vizuálně se ejakulát nijak neliší. Pánové, pokud vaše přítelkyně nemůže z jistých důvodů užívat antikoncepční pilulky nebo se chránit jiným způsobem, je řada na vás. Chcete si užívat sex bez obav před nechtěným těhotenstvím? Už netoužíte po potomcích? Obáváte se přenosu dědičných nemocí? Je na řadě vazektomie. Nemějte strach, provedení tohoto zákroku nemá vliv na kvalitu erekce ani na orgasmus.
Tento „lehký“ zákrok se provádí v lokální anestezii a trvá cca 45 min. Po zákroku není třeba hospitalizace ani pracovní neschopnost. V Čechách vazektomii nemůže postoupit každý. Předchází tomu tzv. schvalovací komise, která sterilizaci musí nejprve schválit. Jinak je tomu na Slovensku, tam může vazektomii podstoupit každý muž nad osmnáct let.

Obřízka u mužů

Mužská obřízka je chirurgické odstranění předkožky penisu. V některých zemích se provádí dodnes z náboženských důvodů. Operace se vykonává v lokální nebo celkové anestezii. Celková anestezie se doporučuje zejména malým dětem. Samozřejmostí je předoperační vyšetření a hospitalizace v nemocnici. Dospělí si mohou zvolit lokální anestezii, která je lepší, co se týče přísunu chemických látek do těla a lepší stability životních funkcí.
Čeští muži jen minimálně chodí na obřízku, většinou tak činí především ze zdravotních důvodů. Jen malé procento mužů se pro ni rozhodne z hygienických nebo estetických důvodů. Rekonvalescence trvá zhruba 4 týdny, poté se může muž vrátit k sexuální aktivitě.

Při jakémkoliv ambulantním zákroku doporučuji myslet na něco jiného, kdo chce své myšlenky zcela odpoutat od daného výkonu, může si s sebou vzít knihu, časopis nebo číst romantické básně o lásce. Strach není potřeba „nosit“ s sebou.

Ryant ClinicRyant Clinic

Článek Urologická klinika – vazektomie a obřízka byl publikován 17. srpna 2017 v 17.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...