Glukometr je nezbytnou výbavou každého diabetika

Glukometr je nezbytnou výbavou každého diabetika

V podstatě nezáleží na tom, jestli máte cukrovku 1., nebo 2. typu, protože v každém případě byste měli být vybaveni přístrojem pro domácí monitorování hladiny cukru v krvi. Glukometr poskytuje informace, zdali je hladina cukru v krvi optimální, případně příliš vysoká, respektive nízká.

GlukometryGlukometry

Glukometr je přenosné elektronické zařízení, jež vám dá okamžitou zpětnou vazbu. Pravidelným monitorováním zvládnete cukrovku mnohem lépe.

Glukometry a jejich výhody

Jedná se o vysoce sofistikované přístroje. Glukometry vyžadují pouze jednu kapku krve. Vyznačují se kompaktními rozměry a přenositelností. Zařízení si klidně vezměte i na cesty, protože s ním můžete pracovat kdykoliv a kdekoliv.

Hlavní součástí léčebného plánu je pravidelné testování hladiny glukózy v krvi pomocí glukometru. Bez přístroje se jednoznačně neobejdete v případě následujících onemocnění:

  • diabetes 1. typu,
  • diabetes 2. typu,
  • latentní autoimunitní diabetes dospělých (LAPA),
  • těhotenský diabetes.

Proč je používání glukometru nezbytné?

V první řadě zjistíte hladinu cukru v krvi. Posléze rozpoznáte vzorce, kdy nejčastěji dochází k prudkému nárůstu, případně poklesu glykémie. Stejně tak s glukometrem odhalíte, jak glukóza reaguje na cvičení či během stresové situace. Dále pak můžete sledovat účinky léků na cukrovku i dalších léčebných metod a posoudit, jak dobře plníte konkrétní cíle nastavené léčby.

Ptáte se na otázku: „Kdy testovat?“ Odpověď vám poskytne váš lékař. Frekvence měření totiž závisí na konkrétním typu diabetu i nastavené léčebné metodě.

Jestliže hledáte kvalitní glukometry, nahlédněte do pestrého produktového portfolia internetového obchodu Dialekarna.cz. V nabídce jsou produkty v rozmanitých cenových relacích. Zakoupit si rovnou můžete i testovací proužky, bez nichž se neobejdete.

Článek Glukometr je nezbytnou výbavou každého diabetika byl publikován 3. prosince 2021 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...