Skořice jako lék – prospějte zdraví i kráse

Tagy:  kůra, mletá skořice, koření, aromaterapie, vůně, prohřátí, ochucovadlo, bolesti svalů, lék, alergie

Sponzorované odkazy:

Skořice jako lék – prospějte zdraví i kráse

Skořice je v lidové medicíně využíváno od nepaměti a prokazatelně působí a ovlivňuje lidský organismus. Byly ji věnovány mnohé vědecké studie a prokázaly mnoho zajímavého a překvapivého. Vstupte do světa chutného koření a odhalte jeho blahodárné účinky. Medicínu v podobě voňavé skořice si tak brzo budete moci i vy s chutí dopřát.

Co o skořici víme a nevíme

Skořici jistě najdeme v každé kuchyni a to v některé z jejích obvyklých podob. Nejčastěji narazíme na skořici mletou, kterou používáme při přípravě nejrůznějších sladkých pokrmů. Velmi často bývá přisypávána k jablečným štrůdlům, taštičkám a podobně. Přidat ji lze také do koktejlů a s trochou fantazie k masu či do omáček. Narazit můžeme také na skořici celou, která vypadá jako různě dlouhé hnědé svinuté trubičky. Skořice je vlastně kůrou stromu a také proto je ve své původní podobě pevná, nutno ji mlít. Můžeme se setkat také s drcenou skořicí a ta má podobu různě velkých kousků, které se však používají prakticky stejně jako skořice celá. Nejčastěji se používá nejen jako dekorace a součást nejrůznějších aranžmá, ale také jako ochucující složka svařeného vína či čajů. Krásné a jedinečné aroma skořice si rádi dopřáváme nejen o vánocích. Éterické oleje získávané ze skořice se využívají nejen v aromaterapii.

Autor: S. DiddyAutor: S. Diddy

Jediné, na co je potřeba si dát pozor je možné objevení se alergické reakce na skořici. To se nám může přihodit při vnějším i vnitřním užíváním.

Účinky skořice na náš organismus

Skořice je známá a vyhlášená především pro své účinky prohřát a rozproudit krev. To s bude hodit v zimě během mrazivých dní. Přidat ji lze jednoduše do čaje. Kromě toho má také antibiotické a dezinfekční účinky, které do zajisté oceníme. V Asii je skořice spojována především s léčbou močových cest. Užíváním skořice nic nezkazíme ani při artróze a podle amerických vědců dokonce pravidelným užíváním skořice zlepšíme mozkové funkce.

Téměř jako přírodní zázrak se skořice podle výzkumů chovala v souvislosti s léčbou rakoviny. Prý dokáže významně zamezit jejímu zhoubnému šíření po těle. Doporučuje se také při boji s rakovinou žaludku v kombinaci s oblíbeným medem.

Skořice v kosmetice

Pro svou krásnou vůni, ale i příznivé účinky bývají oleje a výtažky ze skořice přidávány do tělové kosmetiky, zejména masážních olejů, tělových krémů, koupelové kosmetiky a podobně. Užívání takových přípravků nám může mimo jiné uvolnit od bolesti svalů.

Článek Skořice jako lék – prospějte zdraví i kráse byl publikován 23. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...