Já jsem nechala klíčit cizrnu a slunečnicová semínka v pet láhvi
s otvory. 3 dny jsem je zalévala 3–4× za den a navečer 3. dne jse je
mohla sklidit ;) Slunečnicová semínka chutnala skvěle, jako jemný hrášek
:) cizrna ale byla tvrdá a chutnála spíš jako starý hrách :(
Titulek:Naklíčená soja a čočka OdpovědětNapsal/a: Majka Přidáno: 19.01.2012 10.31
Občas si naklíčím trochu soji mungo a stejné množství čočky.
Propláchnu vlažnou vodou, dám na sítko z umělé hmoty přes kastrůlek
s vodou. Voda se nesmí dotýkat sítka. Sítko s luštěninami překryju
mokrou utěrkou. 2–4 x denně luštěniny se sítkem propláchnu pod tekoucí
studenou vodou, vyměním vodu v kastrůlku, případně zvlhčím utěrku. Za
2 dny jsou pěkné klíčky. Chutnají jako mladý hrášek. Ráda si je
dělám tak, že je smíchám s pokrájeným pomerančem, dle chuti trochu
dosladím nebo dokyselím citronem, trošku zakápnu olivovým olejem. Pomeranč
trochu rozmačkám, aby do klíčků pustil šťávu. Je to docela dobrá
večeře, nebo i snídaně. Cítím se po ní velmi dobře. Asi si tím opravdu
dodávám živiny, které mi jinak chybí. Když klíčky zbydou, dám je do
mrazáku a přihodím je třeba do polévky místo zeleniny. Jen ke konci, aby
rychle přešky varem, ale dlouho se nevařily. Vřele je doporučuji.
Diskuse - Klíčky a klíčení semínek – cesta ke zdraví
Odpovědět Napsal/a: Allen*
Přidáno: 04.08.2011 17.59
Já jsem nechala klíčit cizrnu a slunečnicová semínka v pet láhvi s otvory. 3 dny jsem je zalévala 3–4× za den a navečer 3. dne jse je mohla sklidit ;) Slunečnicová semínka chutnala skvěle, jako jemný hrášek :) cizrna ale byla tvrdá a chutnála spíš jako starý hrách :(
Odpovědět Napsal/a: Majka
Přidáno: 19.01.2012 10.31
Občas si naklíčím trochu soji mungo a stejné množství čočky. Propláchnu vlažnou vodou, dám na sítko z umělé hmoty přes kastrůlek s vodou. Voda se nesmí dotýkat sítka. Sítko s luštěninami překryju mokrou utěrkou. 2–4 x denně luštěniny se sítkem propláchnu pod tekoucí studenou vodou, vyměním vodu v kastrůlku, případně zvlhčím utěrku. Za 2 dny jsou pěkné klíčky. Chutnají jako mladý hrášek. Ráda si je dělám tak, že je smíchám s pokrájeným pomerančem, dle chuti trochu dosladím nebo dokyselím citronem, trošku zakápnu olivovým olejem. Pomeranč trochu rozmačkám, aby do klíčků pustil šťávu. Je to docela dobrá večeře, nebo i snídaně. Cítím se po ní velmi dobře. Asi si tím opravdu dodávám živiny, které mi jinak chybí. Když klíčky zbydou, dám je do mrazáku a přihodím je třeba do polévky místo zeleniny. Jen ke konci, aby rychle přešky varem, ale dlouho se nevařily. Vřele je doporučuji.