Prášky na hubnutí – kdy je rozumné užívat je?

Tagy:  Bellasin, Alli, Lipoxal, Diqella, Meridia

Sponzorované odkazy:

Prášky na hubnutí – kdy je rozumné užívat je?

Většina z nás již spousty let touží po dokonalém vzhledu, ke kterému přispívá štíhlá postava. Nekonečně mnoho reklam nás láká svými přípravky, které prezentují svalnatí muži a hubené dívky. Bohužel většina lidí nepatří k vlastníkům super metabolismu, který spálí veškerý tuk a proto je nezbytně nutné vzít nadváhu do svých rukou. Nejlepším způsobem jak shodit pár kil je vyvážená strava, relax a dostatek pohybu, avšak existují případy, kdy nepomůžou ani tvrdé diety a hodiny v posilovně, pak je nutné obrátit se na lékaře a pomoci tělu zevnitř.

Co jsou léky na hubnutí

Prášky na hubnutí jsou preparáty podporující snižování váhy a následné udržení požadovaných kil. Při výběru tablet je nesmírně důležité dozvědět se o daném produktu co nejvíce informací, jelikož v kombinaci s jinými přípravky by mohly tělu spíš ublížit, než pomoci. Dalším důležitým kritériem je pečlivé prozkoumání všech složek tabletek, na některou z nich bychom totiž mohli být alergičtí.
Specialisté na výživu užívání pilulek na hubnutí příliš nepodporují, Ing. Petr Havlíček ve své knize „Jídlo jako životní styl“ říká: ,,Hubnoucí pilulky nemám moc rád. Krátkodobě vám asi pomohou, ale dlouhodobě nic nevyřeší, protože vás nic o správném jídle nenaučí. Po jejich vysazení dochází velmi často k jo-jo efektu. Léky na hubnutí patří do rukou pouze lékařům. Z mého pohledu má smysl jejich preskripce pouze u lidí velmi obézních, kteří nejsou schopni se v jídle umravnit a kterým pomohou jednak omezit chuť na jídlo a jednak zvýšit energetickou spotřebu. Takže v počáteční fázi hubnutí jim mohou pomoci. Rozhodně je však nedoporučuji chronickým dietářům, kterým by mohly ublížit.''

autor:RambergMedialmagesautor:RambergMedialmages

Bellasin

Tyto tablety byly speciálně vyvinuty pro ženy po čtyřicítce, pro které je obtížnější přibývající kila spalovat. Inovované složení obsahuje komplexy z přírodních látek, které pozitivně ovlivňují fyziologické příčiny přibývání na váze. Bellasin je kombinací přírodních složek podporujících proces termogeneze a výrazně stimulují zrychlení metabolizmu. Má jedinečnou schopnost odbourávání tukových buněk a zároveň navozuje pocit nasycení.

Alli

Alli je produkt volně prodejný v lékárnách, odborníci proto tvrdí, že je vlastně k ničemu. U většiny případů bylo prokázáno, že po užívání Alli trpěli průjmy, zvracením a jinými vedlejšími účinky. To ale nemusí být problémem produktu, nýbrž jeho uživateli. Aby Alli fungovalo správně, je třeba stanovit si jistá pravidla ve formě úpravy jídelníčku a pohybu.

Lipoxal

Lipoxal je preparát určený k extrémnímu spalování tuků. Komplex termogenních látek , obsažených v pilulkách stimuluje tukový metabolismus a L-karnitin pomáhá přeměňovat tuky v energii. Komplex antioxidantů z kakaa a olivovníku spolu z výtažky z červeného ženšenu podporují krevní oběh.

Diqella

Diqella je moderní doplněk stravy s vysokým obsahem probiotik a vlákniny podporující zažívání, správnou funkci tlustého střeva a imunitní systém. Prášky je třeba rozkousat, v žádném případě nepolykat. Díky účinné látce Psylium snižují chuť k jídlu, čímž napomáhají k redukci hmotnosti. Výrobek obsahuje také modrozelené řasy proslulé svými příznivými účinky na lidský organizmus, napomáhají odstraňovat těžké kovy z těla a rovněž udržovat správnou hladinu krevního cukru a cholesterolu v těle.

Meridia

V těchto kapslích se nachází sibutramin omezující chuť k jídlu, který je možné aplikovat i u diabetiků 2. typu a u osob trpících metabolickým syndromem. Meridia může způsobit vedlejší účinky v podobě sucha v ústech, zvracení, závratí nebo nespavosti.

Článek Prášky na hubnutí – kdy je rozumné užívat je? byl publikován 19. srpna 2011 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...