Ibalgin – zničte bolest během pár minut!

Tagy:  lék, tabletky, pilulky, ibuprofen, dávkování, užívání, nežádoucí účinky

Sponzorované odkazy:

Ibalgin – zničte bolest během pár minut!

Bolest hlavy, nevolnost, chřipka – to všechno jsou nepříjemné překážky, které jednou za čas potkají každého z nás a není proto na škodu vědět, jak proti nim účinně a co nejrychleji bojovat. Moderní doba a její stálé zdokonalování přináší spoustu léčiv, díky kterým tyto obvyklé problémy překonáme během pár dnů, avšak nikdy není na škodu vědět, čím se ve svých dnech rýmy, kašle a neskutečné migrény dopujeme…

Tyto, zdánlivě malé a roztomile růžové tablety působí vcelku obyčejným dojmem, ale dokáží doslova zázraky. Zaútočila na vás neskutečná bolest hlavy? Trápí vás bolavé zuby? Přepadla vás nesnesitelná menstruační křeč? Trápí vás namožené svaly? Onemocněli jste chřipkou a nebo máte potíž s neustupující horečkou? Pro Ibalgin není žádná sebevětší bolest překážkou, díky účinné dávce látky ibuprofen zneškodní veškerou bolest do pár minut a vy se budete opět cítit svěže a zdravě.

Na chřipku a nachlazení je nejlepší obrnit se pilulkami, autor: Igor/ A300Na chřipku a nachlazení je nejlepší obrnit se pilulkami, autor: Igor/ A300

Co přípravek obsahuje?

Léčivou látkou přípravku Ibalgin je ibuprofen, přičemž jedna potahovaná tableta obsahuje 400 mg, což odpovídá ibuprofenum lysinicum 684 mg. Jádro pilulky je tvořeno monohydráty laktosy, mikrokrystalickou celulosou, kukuřičným škrobem, koloidním bezvodým oxidem křemičitým, hyprolosou a natrium-stearyl-fumarátem. Potah se skládá z Hypromelosy, makrogolu 6000, masteku, oxidu titaničitém (E171), polysorbátu 80, simetikonové emulze a ze sodné soli erythrosinu.

Dávkování

Při horečnatých onemocnění se u dospělých a dětí nad 12 let doporučuje užívat 3 tablety denně v určitých intervalech. Mladším ratolestem se tablety Ibalgin nedoporučují, nahraďte je spíše dětským panadolem. V případě, že trpíte zánětlivým a degenerativním onemocnění kloubů a páteře nebo mimokloubním revmatismem, dávku vám zvýší lékař. Účinek tablet můžete podpořit nanesením krému s obsahem ibuprofenu na postižená místa jako jsou klouby, páteř a nebo šlachy.

Ibalgin jsou růžové potahované tablety s obsahem ibuprofenu, autor: 3DuckiesIbalgin jsou růžové potahované tablety s obsahem ibuprofenu, autor: 3Duckies

Nežádoucí účinky

Stejně tak, jako jakýkoliv lék, může i Ibalgin způsobit nežádoucí a účinky, ty bývají ojedinělé a spíše vzácné, ale je třeba jim věnovat pozornost. Vedlejší účinky jsou minimální, pokud dodržujete přesné dávkování, v případě předávkování může nastat klasická nevolnost v podobě zvracení a průjmu, v horším případě se dostaví malátnost a závratě, vyhledejte proto neprodleně lékaře. Jiný typ nežádoucích vlivů se může objevit u starších lidí, u pacientů s anamnézou žaludečních nebo dvanácterníkových vředů a u osob dlouhodobě léčených přípravky obsahujícími kyselinu acetylsalicylovou. Objevíte-li na svém těle kopřivku, boláky kolem očí a máte záchvaty dušnosti, okamžitě přestaňte přípravek používat a navštivte odbornou pomoc.

Článek Ibalgin – zničte bolest během pár minut! byl publikován 16. října 2011 v 23.15 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...