Piercing – stylová ozdoba či hazard se zdravím?

Tagy:  pupík, noc, náušnice, ozdoba, zdraví, krása

Sponzorované odkazy:

Piercing – stylová ozdoba či hazard se zdravím?

Piercing se v minulých dobách označoval jako nesmyslná ozdoba drogově závislých, zlodějů či naprostých gaunerů, dnes je tomu již jinak. Muži, ale i ženy si nechávají těla a dokonce obličej zdobit náušnicemi nejrůznějších velikostí, tvarů a barev dle vlastní libosti. Muži jsou více konzervativní a omezili se na propíchnutí druhé náušnice nebo obočí, to však u většiny pánů působí nevzhledně a po vyjmutí utvoří nemalou jizvu. Dámy si nejvíce oblíbily piercing v pupíku, barevných kroužků a kuliček mají doma nesčetně a naučily se je sbírat stejně tak, jako jakýkoliv jiný šperk. Populárním se také stala drobná ozdoba v nosu, obvykle s třpytivými efekty. A ty nejodvážnější dámy podstoupily velice bolestivý propich bradavek a nebo dokonce intimních partií.

Piercing pupíku

Jak již bylo řečeno, tento druh ,,zkrášlování" je u žen nejčastější a v mnoha státech tak nějak typický. Již dívky v 15ti letech jsou ověšené dlouhými spletitými provázky vycházejícími právě z onoho pupíku. Je sice pravda, že pokud dívka vlastní ploché bříško, kamínek vypadá skvostně, avšak takovýto zákrok skýtá určitá rizika. jak jistě všichni víte, pupík nám neslouží jako obyčejné zjizvení po pupeční šňůře, obsahuje také nezbytná nervová zakončení a ta ovlivňují chod spousta neuronů v těle, jejich propíchnutím tak můžeme nejen narušit část této soustavy, ale také si způsobit vážné zdravotní komplikace, které jdou ruku v ruce s problémy močového měchýře a neplodností. Rozmyslete si proto důkladně, jestli vám takový zákrok nepřijde jako zbytečný hazard se zdravím.

Piercing v pupíku může být obzvláště nebezpečnou záležitostí, autor: extenerymilooPiercing v pupíku může být obzvláště nebezpečnou záležitostí, autor: extenerymiloo

Piercing v nosu

Pokud jste vlastníkem dokonale rovného a malého nosu, můžete si hrdě zatleskat a položit si otázku: Proč jej nevystavím celému světu více na obdiv? Je sice pravda, že k někomu piercing v nose pasuje naprosto dokonale. třpytivý kamínek upoutá pozornost a nenechá okolní oči na pokoji, avšak opět se zde vyskytují určité komplikace. V nose se sdružují, samozřejmě kromě nervů, sliznice, jenž musí být neustále zvlhčené. Bez této funkce byste trpěli neustálou rýmou a dýchacími potížemi. Kov může charakter nosních dírek vážně poznamenat a tím zpomalit zvlhčování nosu, v jiných případech často dochází k hnisavé reakci na nežádnou chemickou látku a váš, předtím úhledný nosík, bude připomínat nos cirkusového klauna. Hnis také dokáže propíchnutou dírku podstatně zvětšit a po vyjmutí náušnice zanechat nepěknou jizvu, které se již nikdy víc nezbavíte.

Piercing v nose je decentní, autor: tattoo&piercingPiercing v nose je decentní, autor: tattoo&piercing

Piercing obecně

Stejně tak jako piercing v pupíku a nose, způsobí i v jiných částech těla a obličeje patřičné komplikace. Pokud vám ,,postižené" místo bude pouze půl roku opakovaně a nepříjemně hnisat, jste šťastným člověkem. Pořiďte si proto čistý líh a ránu minimálně třikrát denně ošetřujte, s náušnicí stále hýbejte jak jen to půjde, mohla by vám zarůst a její ,,znovuodtrhnutí" by bylo obzvláště bolestivé. Pokud jste se přeci jen rozhodli proces podstoupit, navštivte specializované obchody a vyberte si takový materiál, který vám jednak doporučí personál a také, který pravděpodobně způsobuje nejmenší problémy. Nejvhodnějším materiálem bývá chirurgická ocel či bílé zlato. Bižuterním výrobkům za pár korun se vyhněte obloukem, své levné koupi byste moli vážně litovat.

Stejně tak jako na tetování, lze na piercingách vybudovat závislost, autor: beverlybuttercupStejně tak jako na tetování, lze na piercingách vybudovat závislost, autor: beverlybuttercup

Článek Piercing – stylová ozdoba či hazard se zdravím? byl publikován 2. listopadu 2011 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...