Laserová depilace – zbavte se chloupků jednou pro vždy!

Tagy:  Laserová depilace, laser, chlupy, ochlupení, zákrok

Sponzorované odkazy:

Laserová depilace – zbavte se chloupků jednou pro vždy!

Chloupky jsou již řadu let faktorem, jenž je na obtíž nejedné ženě. Zarostlé podpaží či černé ,,štětinky“ na lýtkách atraktivnímu vzhledu nepřidají, proto nás reklamy a drogerie zasycují holícími strojky, epilátory a depilátory prvotřídní kvality. Tyto přípravky nás sice zbaví nechtěného porostu, ale na jak dlouho? Téměř půlhodinová práce je za pár dní prakticky vniveč. Investujte svůj drahocenný čas do jiného okruhu zkrášlování a raději se vydejte na laserovou depilaci, které nebudete litovat.

Laserová depilace je jedním z nejčastěji prováděných laserových zákroků vůbec. Velké oblibě se již nejedno desetiletí těší ve Spojených státech amerických, kde zákrok pravidelně podstupují i čerstvě plnoleté dívky. Ochlupení je zkrátka nepříjemnost, která nikdy nebude v módě, proto je nejefektivnější její destrukce.

Laserová depilace vás zbaví nežádoucího ochlupení, autor: epilacomLaserová depilace vás zbaví nežádoucího ochlupení, autor: epilacom

Co je laserová depilace?

Jde o metodu postupného trvalého odstraňování nežádoucího ochlupení, při které dochází k částečnému či úplnému poškození buněk vlasové cibulky, a tím k jejímu zničení,v těchto místech pak postupně rostou vlasy stále jemnější , až nenarostou vůbec.
Optimální přípravou před touto laserovou léčbou jsou chloupky narostlé či zastřižené do délky 0,5 – 1 mm. V období mezi jednotlivými laserovými procedurami je optimální chloupky odstraňovat některou z dalších doplňujících epilačních metod, nejlépe epilačním elektrickým strojkem či pinzetou.

Jak laser funguje?

Paprsek laseru cíleně ničí vlasové cibulky hned několika způsoby najednou, nejvíce efektivní je z nich působení na pigment obsažený v cibulce, kterou si paprsek sám vyhledá, aniž by poškodil povrch pokožky. Tato metoda laserové depilace se odborně nazývá selektivní fototermolýza. Dalšími principy jsou působení přes cévní zásobení vlasové cibulky, dále její poškození rázovou vlnou a působením volných radikálů.
Účinně jsou však zasaženy pouze chloupky, které se nacházejí v takzvané aktivní fázi svého růstu, anagenu. Vzhledem k tomu, že chloupky se vyskytují v různých růstových stadiích, je nezbytné ošetření v určitém časovém intervalu opakovat, aby byly poškozeny i další chloupky, které mezitím dospěly do této aktivní etapy růstového cyklu.

Po zákroku…

Bezprostředně po ošetření může být přítomno začervenání a palčivost, které během několika minut až hodin zmizí, jen naprosto ojediněle u extrémně citlivých osob se může objevit otok, puchýřky, stroupky, eventuelně pak změny pigmentace.

Laserová depilace se provádí po celém těle, autor: constanceLaserová depilace se provádí po celém těle, autor: constance

Článek Laserová depilace – zbavte se chloupků jednou pro vždy! byl publikován 21. ledna 2012 v 15.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...