Odstranění znamének, bradavic a ochlupení

Tagy:  epilace, depilace, chloupky, bradavice, ochlupení, znaménko, mateřské znaménko

Odstranění znamének, bradavic a ochlupení

Trápí vás nevzhledné pihy, flíčky po těle nebo snad nadměrné ochlupení? Někdy mají mateřská znaménka a bradavičky opravdu zvláštní tvar a barvu, nebo se mohou vyskytovat na takové části těla, kde „překáží“. Pokud jste přesvědčeni o tom, že takové útvary na svém těle nechcete, navštivte vašeho obvodního lékaře, který vás pošle k odborníkům na důkladné vyšetření.

Mateřská znaménka

Mateřská znaménka jsou kožní útvary, které vznikají z pigmentových buněk. Existuje u nich riziko v podobě zhoubného bujení. Velkou nepříjemnost může způsobit nevzhledné mateřské znaménko na viditelném místě. Díky němu může dojít až ke snížení sebevědomí. V případě, že se vám znaménko začne zvětšovat, více vystupovat a jakkoliv měnit, vyhledejte lékaře, který znaménko zkontroluje a popř. doporučí další postup. Např. odstranění.
Odstranění rizikových znamének probíhá různými způsoby – za pomoci chladu nebo laseru.

Bradavice

Už sám název napovídá, že bradavice zrovna nevypadají vábně. Vznikají z viru, na které můžeme narazit kdekoliv. Většinou se s nimi setkáváme prvně na kůži rukou a nohou. Bohužel obyčejné mýdlo je slabý louh a k odstranění nám moc nepomůže. Vznik bradavic podporuje i dlouhodobé máčení kůže v bazénu, pocení či mechanická zátěž kůže. Pokud se vám bradavice na těle objeví, můžete je nechat odstranit chirurgickým zákrokem nebo laserem. Možná znáte i odstranění nepříjemných bradavic za pomoci leptacího účinku kyselin.

autor: ryantclinic.skautor: ryantclinic.sk

Ochlupení

Chloupky bývají pro ženy nepříjemným faktorem, který neustále odstraňují. Zarostlé nohy, černé chloupky ve tváři nebo chlupaté podpaží opravdu není nic vábného. V domácím prostředí můžete chloupky odstraňovat různými způsoby – epilátory, depilátory, voskem, holicím strojkem atd. Tyto a mnoho dalších přípravků nás zbaví nevzhledných chloupků, ale bohužel jen na krátkou dobu. Pokud své „očistě“ věnujete půl hodiny, za pár dní můžete vše znovu opakovat. Už jste slyšeli o laserové depilaci?
Efektivní laserová depilace se těší velké oblibě a to nejen mezi dospělými ženami, ale také již u plnoletých dívek. Dochází u ní k trvalému odstranění nežádoucích chloupků.

Článek Odstranění znamének, bradavic a ochlupení byl publikován 15. března 2018 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...