3 tipy jak se zbavit pigmentových skvrn

Tagy:  pigmentové skvrny, pleť, pokožka, zázvor, brambory, škrob, kosmetika, bílá kosmetika

Sponzorované odkazy:

3 tipy jak se zbavit pigmentových skvrn

Nedostatky pleti jsou něco, co především nás ženy dokáže opravdu potrápit, neboť právě dokonale vypadající pleť je důkazem zdraví, energie a vitality. Stejně tak, jako se nekonečným bojem může zdát problém s akné či nejrůznějšími ekzémy, pigmentové skvrny se svého majitele mohou držet dlouhé roky a co hůř, k jejich výskytu stačí malá nepozornost a třeba jen pár prchavých minut na ostrém slunci bez patřičné UV ochrany. Pakliže máte citlivou pleť, sklony ke znamínkům a pigmentové skvrny vás již delší dobu trápí, vyzkoušejte pár tipů, jak se jich účinně a hlavně jednou pro vždy zbavit.

Síla zázvoru

Naše prababičky se spoléhaly výhradně na sílu přírody, neboť žádné kosmetické procedury, skvělé krémy ani lasery zkrátka neexistovaly. A kdybychom se ohlédly do jejich doby, tak právě naši předkové byli poměrně štíhlí a především vlastnili krásou pleť, nutno tedy podotknout, že na té přírodě opravdu něco bude. Vyzkoušejte zázračnou moc zázvoru, který je nejenom účinnou brzdou při chřipce a nachlazení, ale má i velmi pozitivní vliv na pigmentové skvrny. Nastrouhejte jeho kořen na jemno a potřete s ním postižená místa. Emulzi nechte 30 minut působit a poté opláchněte. Tuto proceduru opakujte jednou denně a kýžené výsledky uvidíte již po prvním týdnu. Tato metoda je neuvěřitelně zdravá a co je hlavní, prakticky zadarmo.

Bramborový škrob proti skvrnám, autor: lindstormORGBramborový škrob proti skvrnám, autor: lindstormORG

Zázračný škrob

Nedávné klinické studie potvrdili, že velmi dobré účinky na pleť a pigmentové skvrny má také škrob z brambor, který disponuje výraznými bělícími schopnostmi a to v horizontu několika málo hodin. Plátky syrových brambor poklaďte na pleť a alespoň půl hodinky relaxujte. Po opláchnutí bude pokožka výrazně svěžejší a pigmentové skvrny méně viditelné.

,,Bílá" kosmetika

Bohužel na velmi hluboké pigmentové skvrny ani zázvor ani škrob nepomohou. Chcete-li se problému definitivně zbavit, vyzkoušejte řadu takzvaně bílé kosmetiky, která má vybělovací účinky. Ovšem vybírejte pečlivě a investujte s rozvahou. Skvělými přípravky jsou například séra od značek Bioderma, Yves Rocher, Estee Lauder, Clinique nebo Dior. Bílá kosmetika patří k té dražší, ale její užívání se rozhodně vyplatí.

Článek 3 tipy jak se zbavit pigmentových skvrn byl publikován 11. června 2013 v 22.15 v rubrice Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...