Kdy navštívit fyzioterapeuta?

Tagy:  fyzioterapeut, lékař, bolesti, pohybový aparát, tělo, genetika, úraz, stáří

Sponzorované odkazy:

Kdy navštívit fyzioterapeuta?

K životu patří láska, štěstí, práce, ale bohužel také nemoci, které nás mohou sužovat i několik dlouhých let. Někdo se čas od času potýká s nachlazením, případně s virovým onemocněním, jiní bojují se zákeřnými chorobami a nebo s nekonečnými bolestmi pohybového aparátu. Možná si říkáte, že kdybyste s každým ,,píchnutím" měli běžet k lékaři, byli byste v jeho ordinaci jako doma. Ovšem existují případy, kdy je opravdu dobré, odborníka navštívit.

Velmi často lidé zanedbávají bolesti pohybového aparátu a přehlíží je se slovy ,,to přejde". Pravdou je, že namožené svalstvo bolet přestane, ale skřípnuté nervy už stěží. Přestaňte trpět s každým pohybem, nehrajte si na ,,hrdinu" a vydejte se včas v fyzioterapeutovi.

Bolesti všeho druhu

Jednou vás z únavy pobolívá hlava, podruhé koleno a za pár dnů bedra. Tělo s postupem let chátrá a proto je zcela normální, že se občas necítíte ve své kůži, kdy byste ale měli zpozornět a začít zvažovat návštěvu fyzioterapeuta, jsou chronické bolesti, které přetrvávají již nějaký ten týden, ne-li měsíc a to na jednom místě. Bolavá záda, špatná kolena, nateklá lýtka – to všechno jsou příznaky, které by vás k lékaři měly dohnat.

Nezanedbejte své bolesti, autor: fyzio1Nezanedbejte své bolesti, autor: fyzio1

Nečekané zranění

Kdy s prohlídkou rozhodně neotálejte, je v případě zranění, a to jakéhokoliv. Možná máte pocit, že jste si při běhu kotník jen trochu namohli a do zítra otok splaskne. Pokud se tak ale nestane a noha stále bolí, přestaňte doufat v ,,samouzdravení" a vydejte se za odborníkem. Divili byste se, kolik neplechy může způsobit zanedbání, byť prvotně banálního rázu. .

Genetické dispozice

Co nám bylo dáno do vínku jen těžko ovlivníme, a už vůbec ne, pokud se jedná o zdraví. Jako někdo po svých předcích zdědil řídké vlasy, orlí nos a nebo širší boky, můžete mít v genetické výbavě dány řídké kosti, skoliózu, ploché paty, vychýlení osy těla a mnoho dalšího, na co by se měl lékař rozhodně podívat. I když se u vás žádné příznaky ještě neprojevili, čím dříve půjdete na preventivní kontrolu, tím lépe.

Věk a stáří

Stáří můžete oklamat barvami na vlasy, pleťovými maskami a botoxovými injekcemi, co ale neošálíte, je vaše tělo, které si je stárnutí plně vědomo. Od určitého věku je proto dobré na sebe více dbát a pravidelněji navštěvovat lékaře, a to i fyzioterapeuty, kteří vám poradí jak správně sedět, chodit i spát.

Článek Kdy navštívit fyzioterapeuta? byl publikován 20. listopadu 2013 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...