Na léčbu tenisového lokte a patní ostruhy „předepisujeme“ rázovou vlnu

Na léčbu tenisového lokte a patní ostruhy „předepisujeme“ rázovou vlnu

Rázová vlna není žádnou novodobou léčebnou metodou. V lékařství se používá už více než 35 let a má ohromující výsledky. U 80 % pacientů pomáhá už po první až druhé terapii ulevit od bolesti, nebo ji dokonce úplně odstranit. Jakým způsobem rázová vlna léčí a s jakými obtížemi dokáže pomoci?

Rázová vlna uleví od bolesti a urychlí hojení

Rázová vlna je vysokoenergetická zvuková vlna. Urychluje metabolismus a zlepšuje krevní oběh. Pomáhá rychleji odplavovat nečistoty ven z těla, a tím urychluje hojící procesy. Rozlišujeme dva typy vln:

  • fokusovaná rázová vlna – působí do hloubky až 12 cm a léčí konkrétní místo
  • radiální rázová vlna – působí na povrchu a léčí větší plochu

Léčba tenisového lokte rázovou vlnou

Léčba tenisového lokte rázovou vlnou, foto: fyzioterra.czLéčba tenisového lokte rázovou vlnou, foto: fyzioterra.cz

Neudržíte v ruce ani hrnek s kafem? Tak to jste se zřejmě stali majiteli tenisového lokte. Negratulujeme, ale rozhodně s vámi soucítíme. Je to totiž pekelná bolest, která se nedá dost dobře léčit. U lékaře vám bude doporučený klid, léky na tlumení bolesti a ledování. My mále ale lepší způsob, jak se bolesti zbavit.

Tenisový loket vzniká dlouhodobým přetěžováním úponů v oblasti lokte. Na namáhaném místě se vytvoří zánět, a právě ten bolí. Aplikace rázové vlny na tenisový loket rozproudí v místě zánětu krev, přinese živiny a odplaví škodliviny, které zánět vytvořily. Při akutních potížích lze terapie rázovou vlnou zkrátit na 5 dní, obvykle se ale tenisový loket léčí jednou za týden zhruba měsíc.

Léčba patní ostruhy rázovou vlnou

Léčba patní ostruhy rázovou vlnou, foto: fyzioterra.czLéčba patní ostruhy rázovou vlnou, foto: fyzioterra.cz

Nemůžete si samou radostí jen tak poskočit, jak vás bolí noha? Možná máte patní ostruhu. Ta vzniká na základě přetížení svalů v oblasti plosky nohy. Bolest, kterou cítíte, není způsobená samotnou patní ostruhou, tedy zvápenatělým výstupkem na patě, ale zánětem, který se tvoří kolem úponů šlach ke kosti.

Rázová vlna přivede na postižené místo krev a kyslík, živiny, vitamíny a ostatní látky, které pomohou s hojením. Zároveň krev odvede škodliviny z místa zánětu a uleví od bolesti. Navíc vlna naruší a rozpustí vrchní vrstvu vápenaté usazeniny (nemá negativní vliv na kosti). Pokud budete pomocí rázové vlny léčit patní ostruhu zhruba jednou za týden, za měsíc si už zcela jistě poskočíte.

foto: fyzioterra.czfoto: fyzioterra.cz

Rázová vlna na bolest i na vrásky

Rázová vlna pomáhá lékařům i fyzioterapeutům léčit i další onemocnění, jako jsou například:

  • erektilní dysfunkce
  • bolesti krční páteře
  • zánět šlach
  • artróza
  • bolesti hrudní a bederní páteře
  • a další

Je perfektní také v estetické medicíně na celulitidu a na vyhlazení obličejových vrásek.

Rozhodněte se pro život bez bolesti a obtíží a zastavte se v novém moderním centru fyzioterapie Fyzioterra v Praze.

Článek Na léčbu tenisového lokte a patní ostruhy „předepisujeme“ rázovou vlnu byl publikován 27. září 2017 v 16.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...