Strašák všech mužů? Předčasná ejakulace

Tagy:  předčasná ejakulace, stres, alkohol, pohlavní styk, nemoc, léčba

Strašák všech mužů? Předčasná ejakulace

Trapný a obtížně objasnitelným situacím se snaží přirozeně vyhýbat asi každý člověk. Nikomu není příjemné dostat se do stavu, za který se stydíte ještě několik dní, ne-li delší dobu. Každý z vás pravděpodobně někdy zažil ,,trapas" v pravém slova smyslu, který je nejlepší schovat na dně šuplíku a již nikdy více se k němu nevracet. Zatímco pro ženy je zpravidla velmi choulostivé vše okolo menstruace či například inkontinence, strašákem drtivé většiny mužů je předčasná ejakulace, která se týká všech věkových skupin, ať už jde o nezkušené chlapce či zralé muže…

A proč je předčasná ejakulace tolik choulostivým tématem? Neboť se týká soukromého života a intimních chvil, které dokáže během několika vteřin na dobro zničit. Předčasná ejakulace má však stejně tak, jako většina ostatních problémů fyziologického rázu, své opodstatnění, kterým je dobré věnovat pozornost. Podívejte se na hlavní příčiny předčasné ejakulace a možná své trable jednou pro vždy vyřešíte.

Strach ze selhání

Jak to tak bývá, když se něčeho nejvíc bojíte, často k tomu dřív nebo později dojde. K pohlavnímu životu každý člověk přistupuje naprosto odlišně. Někdo si jej bezmyšlenkovitě užívá a jiný svému výkonu přikládá enormní význam a soustředí se na svůj výkon a uspokojení partnerky. A právě extrémní plánování, přemýšlení a apelování na dlouhou výdrž, má často za následek naprostý opak. Strach z vlastního selhání, nízké sebevědomí a celkové podrážení vlastního ,,umu", dokáží jakékoliv sexuální situace opravdu pokazit.

Co dělat s předčasnou ejakulací?, autor: citadela8m8Co dělat s předčasnou ejakulací?, autor: citadela8m8

Všemocný alkohol

Někteří lidé před výkonem často spoléhají na alkohol, který je dovede uvolnit a dodat kuráž. Pravdou je, že s nějakou tou skleničkou vína vzrůstá libido a opadají zábrany, ale stejně tak, jak rychle ke žhavému intimnímu styku dojde, může celá situace skončit naprostým fiaskem. Alkohol totiž dvakrát nepřeje funkčnosti a proto se s předčasnou ejakulací nebo s impotencí může setkat i zkušený jedinec.

Fyziologické potíže

Pakliže trpíte předčasnou ejakulací důvodem stresu, náruživosti či kvůli holdování alkoholu, můžete se s problémem snadno a rychle vypořádat, ovšem existují i jisté fyziologické jevy, které předčasnou ejakulaci značně ovlivňují a se kterými je nutné vyhledat lékaře. Patří k nim například veškeré problémy s prostatou, rakovina, zkrácená uzdička či záněty.

Článek Strašák všech mužů? Předčasná ejakulace byl publikován 11. prosince 2013 v 22.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...